Nedjustering af Energinet.dk’s kreditrating

S&P vurderer Energinet.dk’s langsigtede kreditrating fra AA til AA-. Nedjusteringen var ventet og har ikke den helt store betydning for Energinet.dk’s fremtidige lånemuligheder.

​Kreditvurderingsbureauet S&P har færdiggjort sin 2015-analyse af Energinet.dk og har på den baggrund besluttet at nedjustere den langsigtede kreditrating fra AA til AA- (stable outlook).
 
Det er en udvikling, der har været længe undervejs, og er en naturlig konsekvens af de økonomiske nøgletal. Nøgletalene  er  påvirket af det store gældsfinansierede investeringsprogram, Energinet.dk gennemfører i disse år. Investeringsprogrammet skal medvirke til en samfundsøkonomisk ansvarlig, grøn omstilling af det danske energisystem.
 
Ved 2014-analysen blev Energinet.dk sat på ”negativ outlook”, så det var ventet, at karakteren ville falde i 2015 eller senest i 2016.

Energinet.dk’s rating består dels af en rating på staten Danmark og dels af en ’stand-alone’ rating på Energinet.dk. Efterfølgende summeres de to ratings, hvorefter den samlede karakter udledes.
Ratingen på staten er uforandret på den absolutte top, mens ratingen alene på Energinet.dk sænkes fra ”a-” til ”bbb+”. Det er baggrunden for ændringen i ratingen.
 
Nedjusteringen har ikke den helt store betydning for de fremtidige lånemuligheder, da den langsigtede rating ikke finder anvendelse, når Energinet.dk optager lån i Danmarks Nationalbank.
S&P fastholder sit positive syn på den kortsigtede rating, hvilket har betydning for Energinet.dk’s gode muligheder på det svenske Commercial Paper program.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.