F&U-projekter bidrager til mere miljøvenlig elproduktion

I samarbejde med Dansk Center for Miljøvurdering har Energinet.dk fået gennemført en miljøvurdering af ForskEL-program 2013.

ForskEL-programmet har til formål at fremme miljøvenlige elproduktionsteknologier gennem støtte til forsknings- og udviklingsprojekter. Miljøvurderingen er en vurdering af, hvordan og i hvor høj grad de støttede projekter opfylder dette formål.
Samlet set indebærer de støttede projekter i ForskEL-programmet 2013 få negative påvirkninger, men derimod en lang række væsentlige bidrag til at fremme en mere miljøvenlige elproduktion. ForskEL-programmet har derfor i 2013-udbuddet i høj grad opfyldt sit formål om at begrænse negative miljøpåvirkninger. Hovedkonklusionerne ligger tæt op ad resultatet fra miljøvurderingen i 2012.

Læs mere om miljøvurderingen her.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.