Nye ForskEL

Nye ForskEL-projekter kom ud af startblokken

Onsdag den 10. februar 2016 afholdt Energinet.dk projektdag for nye ForskEL-projekter. 21 projekter kom med bud på løsninger, som skal sikre en effektiv grøn omstilling af elsystemet.

- Jeg har fået ny viden om andre ForskEL-projekter, hørt nogle interessante indlæg og måske har jeg mødt fremtidige samarbejdspartnere.

Ordene kommer fra Henrik Stærmose en af de godt 70 deltagere ved ForskELs projektdag, som blev afholdt i Energinet.dk’s hovedkontor i Erritsø. På dagen deltog nye og igangværende projekter, ForskEL-programmets evaluatorkorps og en række andre centrale personer i forhold til programmet.

ForskEL-programmet støtter projekter, der arbejdere med udvikling af et miljøvenligt og sikkert energisystem.


Foto: ForskEL-projektdeltagere fortæller mens medarbjedere fra Energinet.dk lytter.

En effektiv grøn omstilling af elsystemet
- I dag sætter vi fokus på nye spændende løsninger, der skal sikre en effektiv grøn omstilling af elsystemet, fortæller Aja Brodal, forskningskoordinator i Energinet.dk.

- Formålet med dagen er at få vist, hvor bredt ForskEL-projekterne rent faktisk dækker elsystemet. Deltagerne mødes på tværs af projekter og faggrænser og forhåbentlig styrker det projekterne yderligere.

De 21 nye ForskEL-projekter fik på dagen mulighed for at præsentere deres løsninger på den grønne omstilling af elsystemet. Ved en postersession gjorde projekterne nysgerrige Energinet.dk medarbejdere og forskerkollegaer lidt klogere på tankerne bag deres projekter.
 

Foto: Nye netværk bliver skabt blandt deltagerne på ForskEL-projektdagen.

Tre nye overordnende områder
I 2015 gennemgik Energinet.dk en større justering af ForskEL-programmets indsatsområder. De tre nye overordnede områder er: Integration af VE, Lagring og sammentænkning og Marked og samfund.

- De 21 projekter, der endte med at komme gennem nåleøjet er meget forskellige. Alt fra detailbutikker over datakommunikation til offshore vind. Vi kommer hele vejen rundt, hvilket projektdagen osgå understreger, siger Aja Brodal.

På ForskEL-projektdagen fik deltagerne også et indblik i fremtidens energisystem, generel information om ForskEL-programmet og en præsentation af projektet: READY, som i 2015 vandt ForskEL-prisen for årets bedste projekt.

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.