Kriegers Flak Havmøllepark: Plangrundlag for landbaserede anlæg på plads

Danmark er et skridt nærmere grøn strøm fra landets kommende havmøllepark på Kriegers Flak i Østersøen.
 
Naturstyrelsen har givet VVM-tilladelse til anlæg på land, som bringer strømmen fra den 600 MW store havmøllepark i land. Energinet.dk går nu i gang med den detaljerede planlægning af kabler og stationer, der indgår i nettilslutningen af Kriegers Flak Havmøllepark.
 
- Sammen med de lodsejere, der kommer til at lægge jord til landkabler, skal vi nu have fastlagt den nøjagtige kabelrute for landkabler mellem Rødvig på Stevns, hvor søkablet kommer i land, og til højspændingsstationerne i henholdsvis Ishøj og Bjæverskov, siger chefprojektleder Jens Christian Hygebjerg, Energinet.dk.
 
Mens Naturstyrelsen har stået for VVM-behandlingen af anlæg på land, er Energistyrelsen myndighed for anlæggene på havet. Energinet.dk skal etablere to offshore transformerplatforme og to parallelle søkabler, der fører strømmen i land.
Byggeriet af anlægget går i gang i foråret 2016. Det skal være klar til at transportere strøm fra havmølleparken i land 31. december 2018. 

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.