Energinet.dk køber gasdistributionsnet af DONG Energy A/S

Energinet.dk har i dag, tirsdag, skrevet under på at købe DONG Energys gasdistributionsnet for 2,325 mia. kr.

​Energinet.dk har i dag, tirsdag 10. maj, underskrevet købskontrakt med DONG Energy og overtager 30. september 2016 DONG Gas Distribution og dermed gasdistributionsnet og gasdistributionsaktiviteter i den sydlige del af Jylland og på Syd- og Vestsjælland.

Prisen er 2,325 milliarder kroner på gældsfri basis.

 
Aftalen er betinget af, at Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet og Finansministeriet samt  Konkurrencestyrelsen godkender handlen.
 
Konkurrencedygtig pris
- Vi køber gasdistributionsnettet til en konkurrencedygtig pris, siger Peder Østermark Andreasen, administrerende direktør i Energinet.dk

- Energinet.dk ejer og driver i forvejen det overordnede gasnet, og vi vil drive distributionsnettene i Sydjylland og på Vestsjælland videre, så de ca. 122.000 forbrugerne fortsat får sikker forsyning, siger han.
 
Energinet.dk ser handlen som første skridt i en konsolidering af Danmarks gasdistributionsselskaber. Det er et af de forslag, som rapporten ”En effektiv gassektor”, lavet af en tværministeriel arbejdsgruppe i februar 2016, mener skal analyseres nærmere.

- Der er fordele ved at samle gasdistributionsnettene et sted, og umiddelbart skal Energinet.dk som transmissionsselskab ikke være en del af det langsigtede ejerskab af gasdistributionen, siger Peder Østermark Andreasen, men han understreger, at selv om Energinet.dk muligvis kun  bliver ejer i en overgangsperiode, vil Energinet.dk gøre alt for at tage godt imod både forbrugere og medarbejdere.
 
Velkommen til nye dygtige medarbejdere
Energinet.dk overtager foruden gasrør og gasanlæg 97 medarbejdere fra DONG Energy.

- Vi har flere gange tidligere overtaget aktiver fra DONG Energy. De medarbejdere, der er fulgt med, er alle dygtige og skattede medarbejdere, og vi byder de nye kolleger velkommen. Vi vil gøre vores til, at alle får et godt ’hjem’ i Energinet.dk, siger Peder Østermark Andreasen.
 
Ingen prisstigninger
Handlen er en del af den politiske aftale om at børsnotere DONG Energy. Regeringen, Konservative, Socialdemokraterne, Radikale Venstre og SF besluttede i september 2015 at børsnotere DONG Energy og frasælge gas- og olieinfrastruktur til Energinet.dk, så det bliver på offentlige hænder.
 
Politikerne har bestemt, at priserne for Energinet.dk’s fremtidige gasdistributionsydelse ikke må stige som følge af handlen, og Energinet.dk skal desuden følge den samme regulering om tariffer, som DONG Gas Distribution i dag følger.

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.