Husk - fristen

Husk – fristen for ansøgning til solcellepuljer er den 31. maj 2016

Private husejere, boligforeninger, udlejere og solcellelag kan frem til den 31. maj 2016 søge om at få forhøjet pristillæg til nye solcelleanlæg.

Den 31. maj 2016 lukker Energinet.dk for ansøgning i de fire solcellepuljer, der siden den 1. februar 2016, kl. 10.00 har været åbne og som giver mulighed for, at ansøgeren kan få forhøjet pristillæg til den strøm, solcellerne producerer.

 
Folketinget har besluttet at fremme solenergi, og derfor har Energinet.dk de seneste år hvert forår åbnet for puljerne, som er målrettet ansøgninger fra private husstande, boligforeninger, udlejere og solcellelag.
Sidste frist for at søge i denne omgang er om en uge, altså den 31. maj inden midnat.
 
- Lige som de foregående år, så ser det ikke ud til, at den pulje, Folketinget har afsat, bliver tømt. Derfor tegner det til, at der også i år bliver en efterårspulje med de megawatt, der bliver tilovers i denne forårsrunde, siger Hanna Rasmussen, leder af Energinet.dk’s afdeling for Forvaltning og Administration af VE.
 
I tabellen herunder kan du se, hvor mange megawatt, der er ansøgt om i de fire underpuljer:
 
Pulje Samlet effekt Ansøgt Rest
Underpulje 1 16,9 MW 0,3 MW 16,6 MW
Underpulje 2 11,4 MW 3,0 MW 8,4 MW
Underpulje 3 14,0 MW 0,0 MW 14,0 MW
Underpulje 4 14,0 MW 0,1 MW 13,9 MW
I alt 56,3 MW 3,4 MW 52,9 MW

   

Ansøgninger skal opfylde flere krav
Uanset om man er privatperson, boligforening, udlejer eller solcellelav, skal man have en købsaftale om solcelleanlæg, der er betinget af, at man får tilsagn til en af de fire puljer.

Derudover skal man være ekstra opmærksom på, at det ikke er muligt at modtage anden offentligt støtte sammen med pristillægget – det vil fx sige, at det ikke er muligt både at udnytte håndværkerfradraget og modtage pristillæg. 
 
Se mere om puljerne og de forskellige pristillæg her:
 
Underpulje
1
Underpulje
 2
Underpulje
 3
Underpulje
4
Puljestørrelse 16, 9 MW 11,4 MW 14,0 MW 14,0 MW
Pristillæg 88 øre/kWh 88 øre/kWh 94/72 øre/kWh 94/88 øre/kWh
Hvem kan søge? Afdelinger i almene boligorganisationer og udlejere af private udlejningsejendomme med flere boligenheder Private personer Solcellelav, altså solcelleanlæg ejet i fællesskab, der ikke nettoafregner, men hvor hele produktio-nen leveres til det kollektive el-net. Fælles solcelleanlæg ejet af en afdeling i en almen boligorganisation, en ejerforening m.v., der nettoafregner det fælles forbrug.
 
Læs mere her

 

Denne nyhed er overført fra en tidligere hjemmeside og visse links virker derfor ikke længere. For yderligere information, find emnet via forsiden.

 

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.