Viking Link: Indbydelse til informationsmøder

Naturstyrelsen har indledt VVM-behandlingen af Viking Link – en elforbindelse, som Energinet.dk planlægger at etablere mellem Danmark og Storbritannien sammen med britiske National Grid.

På land i Danmark skal der etableres to nedgravede højspændingskabeler i samme kabelgrav mellem Blåbjerg og Energinet.dk’s højspændingsstation i Revsing ved Vejen. Stationen skal udbygges med en omformerstation. I Nordsøen skal der etableres to nedgravede søkabler.

Naturstyrelsen har ansvar for VVM-behandlingen af de dele af elforbindelsen, som skal etableres på dansk jord. Energistyrelsen er myndighed for projektet til havs.VVM står for Vurdering af Virkning på Miljøet.

I den første fase i VVM-behandlingen har borgere, organisationer, erhvervsliv og andre med interesse i projektet frem til 28. juni 2016 mulighed for at komme med forslag og bemærkninger til projektet.

For at give borgerne et godt grundlag for at få indflydelse på projektet inviterer Energinet.dk til to informationsmøder:

Vejen
Sted: Vejen Idrætscenter, Petersmindevej 1, 6600 Vejen
Tid: 13. juni kl. 19-21
Mødeform: Oplæg fra Energinet.dk og Naturstyrelsen, informationsstande med mulighed for at tale med medarbejdere fra Energinet.dk og Naturstyrelsen, debat i plenum.

Varde
Sted: Varde Fritidscenter, Lerpøtvej 55, 6800 Varde.
Tid: 14. juni 2016, kl. 14-20
Mødeform: Kom når det passer dig mellem kl. 14 og 20. Informationsstande med mulighed for at tale med medarbejdere fra Energinet.dk.

Alle er velkomne til borgermøderne.

Hvis du gerne vil se et kort over projektområdet, kan du hente det på siden her

 

Denne nyhed er overført fra en tidligere hjemmeside og visse links virker derfor ikke længere. For yderligere information, find emnet via forsiden.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.