Kontrakt indget p platform

Kontrakt indgået på platforme til Kriegers Flak havmøllepark

Realiseringen af anlægget til Kriegers Flak havmøllepark er kommet et vigtigt skridt nærmere.

Der er indgået kontrakt med Hollandia Offshore om at levere de offshore platforme, der skal etableres ved den kommende havmøllepark på Kriegers Flak.

Når Kriegers Flak er opført, vil havmøllerne kunne producere klimavenlig strøm svarende til 600.000 husstandes forbrug. Samtidig forbinder Energinet.dk og tyske 50Hertz Transmission Kriegers Flak med den tyske havmøllepark Baltic 2 og skaber derved verdens første havbaserede elnet, der kombinerer vindenergi med muligheden for at udveksle strøm mellem to lande.

Kontrakt på tre topsides
Der indgår tre platforme i projektet, og kontrakten med Hollandia Offshore går på den del af platformene, der er synlig over vand, og som kaldes Topside.

De to største platforme skal opsamle strømmen fra den kommende havmøllepark og føre produktionen til land i Danmark. De har en kapacitet på henholdsvis 200 MW og 400 MW. Den tredje platform er nødvendig for at forbinde det danske 220kV elsystem med det tyske 150kV elsystem og dermed etablere udlandsforbindelsen mellem de to lande.
 
Prisen for de to ilandsføringsplatforme er ca. 43 mio. euro, mens platformen, der skal forbinde de to elsystemer, beløber sig til ca. 8 mio. euro. Ifølge kontrakten skal alle tre Topsides leveres i april 2018.
 
Udlandsforbindelsen støttes af EU
EU støtter Kriegers Flak CGS projektet med op til 150 millioner euro fra Det europæiske genopretningsprogram for energiområdet.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.