Dansk gastransmission

Dansk gastransmission er blandt de mest effektive i Europa

Energinet.dk’s gasnet er på det førende hold i Europa, når det kommer til effektiv drift. Det viser en international benchmark af 22 gastransmissionsselskaber, som netop er offentliggjort.

Højest mulige score for effektivitet
Sammen med syv andre selskaber opnår Energinet.dk's gasnet den højest mulige score for omkostningseffektivitet på 100 %. Det er resultatet af den første større internationale benchmarkundersøgelse af 22 europæiske gastransmissionsselskaber.
Effektivitet er vigtig for forbrugerne
Den gennemsnitlige score for omkostningseffektivitet blandt de 22 selskaber var 80 %, så med en score på 100 % placerer Energinet.dk sig i den absolutte europæiske top. Og det er vigtigt, understreger Torben Brabo, direktør i Gasmarked og – drift i Energinet.dk:
 
”Det er vigtigt for os, at de danske gasforbrugere i industrien og de private hjem ved, at gassen kommer frem på en måde, som både er sikker og omkostningseffektiv. Derfor er vi selvfølgelig stolte af, at Energinet.dk er helt i top i den internationale benchmark.”
 
Fakta om analysen
Analysen er foretaget på vegne af Energitilsynet i Danmark og otte andre europæiske regulatorer. Analysen måler forholdet mellem de faktiske omkostninger (drift, forrentning, afskrivninger) i forhold til de enkelte transmissionsselskabers aktiviteter.
 
Den anvendte metode er den såkaldte DEA metode, som er en internationalt anerkendt metode til benchmarking af omkostningseffektivitet.
 
Læs om analysen hos Energitilsynet
Det er Energitilsynet, der som led i sit tilsyn med Energinet.dk har bestilt benchmarkundersøgelsen. På Energitilsynets hjemmeside kan du læse mere om analysen i styrelsens tilsynsnotat
 
Energinet.dk ejer gastransmissionsnettet i Danmark og har ansvaret for drift, udbygning, vedligehold og forsyningssikkerhed.
  
El-nettet er også i europæisk top
I 2013 fik også det danske eltransmissionsnet topkarakter i en lignende uafhængig undersøgelse med samme benchmarking-metode. Du kan læse mere om benchmarkundersøgelsen af el-nettet her

 

Denne nyhed er overført fra en tidligere hjemmeside og visse links virker derfor ikke længere. For yderligere information, find emnet via forsiden.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.