energinetdk vinder europisk

Energinet.dk vinder europæisk pris for borgerinddragelse

På Energiunionens Energiinfrastrukturforum modtog Energinet.dk en pris for tidlig involvering af lodsejere.

Tidlig involvering af lodsejere i forbindelse med kabellægning er ren win-win. Det giver mere tilfredse lodsejere, en planlægningsproces med færre klager og en linjeføring, der tager hensyn til flest mulige forhold. Det er erfaringen i Plan og Miljø-afdelingen i Energinet.dk, som nu er blevet hædret med en pris fra Renewables Grid Initiative for deres indsats med at inddrage borgerne.
 
Renewables Grid Initiative er et europæisk samarbejde mellem TSO’er og NGO’er om en transparent og grøn netudvikling, og prisen til Energinet.dk gik for bedste praksis i kategorien ”Communication & Participation”.

”Energinet.dk har de sidste 10 år arbejdet med at involvere lodsejerne tidligt i processen og skabe værdifuld dialog. Vi er meget stolte af prisen, og det motiverer os til at fortsætte linjen med at skabe et tæt og konstruktivt samarbejde med de borgere, der bliver berørt af vores projekter”, fortæller leder af Plan og Miljø i Energinet.dk Marian Kaagh.

Prisuddelingen fandt sted under Energiinfrastrukturforummet, der blev afholdt 23. og 24. juni i København. Forummet er EU-Kommissionens initiativ under Energiunionen til at sætte udvikling af europæisk energiinfrastruktur på dagsordenen. Forummet skaber rammerne for, at beslutningstagere og eksperter kan drøfte best practices til infrastrukturudbygning, regionalisering, finansiering m.v.

”EU-Kommissionen har tilsvarende fora til debat om gas og el i henholdsvis Firenze og Madrid. Der ligger en klar anerkendelse af den danske tilgang til udbygning af energiinfrastruktur i, at EU-kommissionen har besluttet, at dette forum mødes i København”, udtaler administrerende direktør Peder Ø. Andreasen  

Billede i toppen af artiklen:
Adm. direktør Peder Ø. Andreasen, projektleder Bolette Ejsing Dahl, chefforhandler Ole Daugaard Buhl og områdeleder Henrik Riis med prisen for bedste borgerinddragelse, Købehavn den 23. juni 2016

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.