analyse beskriver muligt

Analyse beskriver et muligt gasforsyningsbillede uden Tyra

Energinet.dk vil nu drøfte nye beregninger med gasbranchen for at få bedste bud på, hvad der sker, hvis Tyraplatformen i Nordsøen lukkes.

Forsyningen af danske og svenske gaskunder vil også kunne opretholdes, hvis DUC (Dansk Undergrunds Consortium) vælger at lukke Tyraplatformen i Nordsøen i 2018.
I en analyse giver Energinet.dk bedste bud på, hvordan forsyningssikkerheden for gas vil være, hvis produktionen i Nordsøen bliver lukket, sådan som Mærsk Oil på vegne af DUC bebudede som en mulighed i en pressemeddelelse  4. april i år.

Analyserne er baseret på mere detaljerede beregninger end Energinet.dk’s hidtidige udmeldinger, men hovedkonklusionen er ikke ændret: Det danske gassystem bliver mere sårbart, hvis DUC vælger at lukke Tyraplatformen og dermed over 90 procent af den danske produktion i Nordsøen. Men det danske gassystem er veludbygget, og via gode forbindelser til Tyskland og gode gaslagre kan de danske og svenske kunder forsynes som hidtil. Kun hvis der indtræffer en ekstrem hård og længerevarende vinter, der endnu ikke er oplevet i naturgassystemets levetid, kan der opstå forsyningsproblemer, forklarer Jeppe Danø, områdeleder for Gasmarked i Energinet.dk.

Læs analysen på engelsk: Supply and demand without Tyra.

Se grafisk præsentation af Supply and demand situation without Tyra.

- Den nye analyse er vores bedste bud på, hvordan forsyningssituationen kan blive, men det er selvfølgelig et skøn med usikkerheder, for vi ved ikke, hvordan markedet vil reagere. Derfor vil vi nu drøfte vurderingerne med interessenter i gasbranchen for at høre deres syn på fremtiden, så vi kan få det bedst mulige billede og en fælles forståelse af, hvad der kommer til at ske, hvis Tyraplatformen lukkes ned, siger han.

 
Energinet.dk kontakter i den kommende tid interessenter i gasbranchen og vil også informere om de nye analyser på næste Aktørforum, der er Energinet.dk’s kvartalsvise samlinger for gas-engrosmarkedet.

 

Denne nyhed er overført fra en tidligere hjemmeside og visse links virker derfor ikke længere. For yderligere information, find emnet via forsiden.

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.