S er der strm

Så er der strøm i det nye søkabel i Storstrømmen

Energinet.dk holder tidsplanen, så vejen er banet for byggeriet af den nye Storstrømsbro.

For at Vejdirektoratet kan komme i gang med at bygge den nye Storstrømsbro, der i 2022 skal forbinde Sjælland og Falster via Masnedø, har det været nødvendigt for Energinet.dk at flytte de eksisterende højspændingsforbindelser i Storstrømmen. Energinet.dk har været i gang siden starten af året og kan nu melde ud, at et nyt søkabel er lagt ud og sat i drift.

”Den 8. august kunne vi sætte et nyt søkabel i Storstrømmen i drift. Det betyder, at den største og mest vanskelige del af anlægsarbejdet er færdig. Samtidig holder vi os til tidsplanen, så Vejdirektoratet kan gå i gang med sine aktiviteter som planlagt”, fortæller projektleder fra Energinet.dk Martin Hinrichsen.

Aktiviteteter frem til 1. november
I de næste måneder vil der dog stadig være en del aktivitet både på land og til vands. I august og september bliver de gamle landkabler på Sydsjælland fjernet, og på Masnedø vil der blive udført arbejde på luftledninger og på transformerstati-onen.

I september og oktober kommer turen til de gamle søkabler, som skal fjernes. Det drejer sig om tre søkabler mellem Masnedø og Nordfalster og to søkabler mellem Masnedø og Sydsjælland. Sejlere skal være opmærksomme på, at der vil være større skibe på vandet under arbejdet.

”Det kan ikke undgås, at vi larmer og forstyrrer under arbejdet, men indtil videre er det gået gnidningsløst, og vi har haft rigtig gode samarbejdspartnere i området. Vi forventer at være helt færdige med vores arbejde pr. 1. november 2016”, afslutter Martin Hinrichsen.

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.