Ny Pulje for hus

Ny pulje for husstandsvindmøller åbner den 12. september 2016

Den 12. september 2016 er det igen muligt at søge om støtte til overskydende strøm fra husstandsvindmøller.

Fra den 12. september 2016 kl. 10.00 til og med den 21. oktober 2016 er det muligt at søge om støtte til overskydende elektricitet fra husstandsvindmøller. Det har siden den 31. december 2015 ikke været muligt at søge om støtte til husstandsvindmøller.

Folketinget har nu besluttet igen at støtte strømproduktion fra husstandsvindmøller, og frem til 2020 holder Energinet.dk hvert år en ansøgningsrunde med en pulje på 1 MW.

I puljen for 2016 ydes et prisstillæg på 212 øre/kWh for husstandsvindmøller med en maksimal effekt på 10 kW og 132 øre/kWh for husstandsvindmøller med en effekt på over 10 kW dog maksimalt 25 kW. Pristillægget ydes i 12 år fra nettilslutningstidspunktet. Pristillægget udgør afregningsprisen og den aktuelle markedspris på el sammenlagt.
Puljen fordeles efter ”først til mølle-princippet”
 
- Selvom der er 2 uger til, at puljen åbner, er det allerede en god ide at forberede sin ansøgning, så den er klar, siger Anja Rye, gruppeleder i Energinet.dk’s Forvaltning og Administration af VE.
 
Her er kravene, du skal opfylde:
For at opnå tilsagn om støtte skal du opfylde en række betingelser. Det er således vigtigt, at du som ansøger får indsendt de helt rigtige fyldestgørende oplysninger og dokumenter for at komme i betragtning, når puljen skal fordeles. Dette har også betydning for at komme først i køen, da en ikke-fyldestgørende ansøgning vil medføre, at ansøgningsdatoen udskydes til den dag, hvor samtlige korrekte oplysninger er indsendt til Energinet.dk.
 
Der kan kun opnås støtte til husstandsvindmøller, som endnu ikke er etableret. Det betyder, at du skal søge om tilsagn om støtte, før projektet er påbegyndt.
Som ansøger skal du have indgået en købsaftale, der er betinget af opnåelse af tilsagn om støtte. Det vil sige, at det skal være muligt for dig, som køber, at komme ud af aftalen, såfremt du ikke får del i puljen.
 
Derudover skal du være opmærksom på, at det ikke er muligt at opnå støtte, hvis du modtager eller har tænkt dig at modtage anden offentlig støtte. Det betyder f.eks., at du ikke kan modtage støtte samtidig med, at du gør brug af håndværkerfradraget.
Du kan læse mere om husstandsvindmøllepuljen her.
 
Lodtrækning
Energinet.dk behandler ansøgningerne i den rækkefølge, de modtages. Hvis Energinet.dk modtager ansøgninger, som samlet overstiger 1 MW, trækker Energinet.dk lod blandt de fyldestgørende ansøgninger, der er modtaget den dag, puljen overstiges.
 
- Vi forudser, at der vil være meget stor interesse for puljen til husstandsvindmøller, da det ikke har været muligt at søge om støtte siden årsskiftet. Det er derfor ekstra vigtigt at være opmærksom på, at ansøgningen er udfyldt korrekt, siger Anja Rye.
 
Det er ikke muligt at søge om støtte til husstandsvindmøller udenfor puljen.

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.