Ny Solpulje bner

Ny solcellepulje åbner den 1. september 2016

Den 1. september 2016, kl. 10.00 kan privatpersoner, boligforeninger og solcellelav igen søge om at få nye solcelleanlæg med forhøjet pristillæg. Det forhøjede pristillæg til de fire anlægstyper fordeles efter ”først til mølle-princippet”

​Den 1. september 2016, kl. 10.00 åbner Energinet.dk igen for, at privatpersoner, boligforeninger og solcellelav, der ønsker forhøjet pristillæg til nye solcelleanlæg, kan søge. Det er muligt at søge fra den 1. september 2016 kl. 10.00 til og med den 31.oktober 2016.
 
Der er mulighed for at søge inden for fire forskellige anlægstyper – se mere i skemaet herunder. Energinet.dk kan i alt tildele forhøjet pristillæg til anlæg, der tilsammen løber op i 49,4 megawatt.


Ansøgningerne behandles efter ”først til mølle-princippet”.
 
- Flere ting skal være på plads, før at man kan komme i betragtning til at få del i puljerne. Vi vil derfor gerne opfordre til at være ekstra opmærksomme på, at ansøgningen er udfyldt korrekt og opfylder kravene i loven, siger Anja Rye, gruppeleder i Energinet.dk’s Forvaltning og administration af vedvarende energi.
 
Her er kravene, du skal opfylde
Uanset om man er privatperson, boligforening eller solcellelav, skal man have en købsaftale, der er betinget af, at man får tilsagn til puljen - dvs. man skal have en skriftlig aftale med en solcellesælger om at købe et solcelleanlæg, såfremt man får del i puljen. Derudover skal man være ekstra opmærksom på, at det ikke er muligt at modtage anden offentligt støtte sammen med pristillægget – det vil fx sige, at det ikke er muligt både at udnytte håndværkerfradraget og modtage pristillæg.
 
- Erfaringen fra de tre foregående puljer er, at nogle ansøgere tror, at et tilbud er en købsaftale. Men et tilbud skal være accepteret, før der er tale om en aftale. Derudover skal aftalen være betinget af, at der opnås støtte fra Energinet.dk, siger Anja Rye.
 
Du kan se flere informationer om, hvad du skal have klar til din ansøgning her.
 
Hvis der kommer flere ansøgninger til puljen, end der er effekt til, trækker Energinet.dk lod blandt de fyldestgørende ansøgninger, der er kommet ind den dag, hvor puljerne bliver fyldt.
 
Det er alene anlæg, der endnu ikke er etableret, der kan søges om tilsagn til.
 
De i alt 49,4 megawatt (MW), der udbydes, kan søges af følgende:

 

​Anlægstype 1 ​Anlægstype 2 ​Anlægstype 3 ​Anlægstype 4
Pristillæg ​88 øre/kWh ​88 øre/kWh ​94/72 øre/kWh ​94/88 øre/kWh
Hvem, kan søge?​ ​Afdelinger i almene boligorganisationer og udlejere af private udlejningsejendomme med mere end én boligenhedtilknyttet ​Private personer ​Solcellelav, altså solcelleanlæg ejet i fællesskab, der ikke nettoafregner, men hvor hele produktionen leveres til det kollektive el-net. Fælles solcelleanlæg ejet af en afdeling i en almen boligorganisation, en ejerforening m.v., der nettoafregner det fælles forbrug.

 
Pristillægget gives i 10 år fra anlægget er nettilsluttet.

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.