PSOtariffen for 4 kvartal

PSO-tariffen for 4. kvartal 2016 er 22,1 øre per kWh

Ifølge loven skal Energinet.dk opkræve PSO hos elforbrugerne. Public Service Obligation går til at fremme miljøvenlig miljøproduktion og forskning og udvikling af elsystemet.

​PSO-tariffen for 4. kvartal 2016 bliver 22,1 øre per kWh. Det er 1,8 øre højere end 3. kvartal.
 
PSO står for Public Service Obligation og er en tarif, som Energinet.dk ifølge loven skal opkræve hos elforbrugerne. Pengene går til at støtte miljøvenlig elproduktion og forskning og udvikling inden for elområdet. F.eks. er nogle vindmølleejere og ejere af biomasseanlæg garanteret en fast pris, og er markedsprisen på el lavere, så dækker PSO’en forskellen.
 
PSO-tariffen beregnes forud for hvert kvartal. Det sker på baggrund af prognoser til de kommende tre måneders udvikling af elprisen og strømproduktion.
Da det aldrig er muligt præcist at forudsige elmarkedet, eller f.eks. hvor meget eller lidt det blæser, og vindmøllerne dermed producerer, så justeres PSO-tariffen for, hvad der er opkrævet for meget eller for lidt i de tidligere kvartaler.
 
Den væsentligste årsag til, at PSO-tariffen i 4. kvartal 2016 stiger med 1,8 øre per kWh er årstidsbestemt – det blæser normalt mere i oktober, november og december, end de foregående måneder, og derfor stiger elproduktionen og PSO-omkostningerne.
Omvendt trækker det ned, at elprisen forventes at være højere end tidligere skønnet, og det medfører lavere tilskud og dermed reducerede PSO-omkostninger. 

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.