COBRAcable udstyres med datakabel

Overskydende kapacitet på datakablet stilles til rådighed for markedet

​Energinet.dk og TenneT – den hollandske TSO – har besluttet at installere et datakabel sammen med den 325 km lange elforbindelse mellem Danmark og Holland – COBRAcable. Arbejdet med at anlægge den nye elforbindelse begynder i efteråret 2016, mens installationen af sø- og landkabler går i gang i 2017.
 
For at kunne udveksle data om COBRAcable installeres et fiberoptisk datakabel ved siden af højspændingskablerne. Datakablet letter kommunikationen mellem de to omformerstationer i Holland og Danmark og kan også anvendes til at overvåge kablet. I fremtiden kan datakablet også bruges til at forbinde kommende havmølleparker i Nordsøen til telenettet.
 
Datakablets overskydende kapacitet vil blive stillet til rådighed for markedet.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.