Solcellepulje lukker

Solcellepulje lukker i dag 31. oktober 2016

Energinet.dk har modtaget over 1000 ansøgninger om tilsagn om forhøjet pristillæg – 145 er på nuværende tidspunkt alene kommet ind på puljens sidste åbningsdag.

1086 ansøgninger om forhøjet pristillæg til nye solcelleanlæg. Det har Energinet.dk indtil nu modtaget, siden efterårets solcellepuljer åbnede.

1.september 2016 fik privatpersoner, boligforeninger og solcellelav mulighed for at søge om forhøjet pristillæg til nye solcelleanlæg, og i dag den 31. oktober 2016 til midnat lukker puljerne, og deadline udløber.
 
Alene 145 ansøgninger er pt kommet ind på puljens sidste åbningsdag, mandag den 31. oktober 2016, fortæller Anja Rye, gruppeleder i Energinet.dk’s Forvaltning og administration af vedvarende energi.

Ansøgere løbende vejledt
- Vi har løbende set ansøgningerne igennem og vejledt de ansøgere, der ikke havde lavet en fyldestgørende ansøgning, f.eks. hvis ansøgningen manglede oplysninger og dokumentation, så har ansøgeren kunne eftersende oplysninger. Der er imidlertid kommet så mange ansøgninger ind her på den sidste dag, at dem når vi ikke at se igennem, inden deadline udløber, og er ansøgningerne ikke fyldestgørende, så er det ikke muligt at få del i solcellepuljerne, siger hun.
 
Der er dog ikke udsigt til, at puljerne løber tør. Sammenlagt er der i alt 49,4 MW (me-gawatt) i puljerne. De 1086 ansøgninger, som Energinet.dk indtil nu har modtaget, løber op i tilsammen 5,6 MW.
Alle fyldestgørende ansøgninger kan dermed se frem til at få del i puljen.
 
Sagsbehandlingstid
Energinet.dk skal senest have sagsbehandlet ansøgningerne 31. december 2016, men vi forventer, at alle ansøgere vil få svar tidligere.
Den aktuelle sagsbehandlingstid er ca. 2 uger for en fyldestgørende ansøgning, men da der er kommet en del ansøgninger ind i løbet af kort til, kan sagsbehandligstiden stige til mere end to uger.

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.