Kontrakt indgået til ilandføringen af Kriegers Flak havmøllepark og udlandsforbindelse

Der er indgået kontrakt på fundamenter til transformerplatformene på havet.

​Der er indgået kontrakt med Joint Venture bestående af Iemants NV og Jan De Nul NV om at levere de to fundamenter, der skal etableres ved den kommende havmøllepark på Kriegers Flak. Når havmølleparken er opført, vil havmøllerne kunne producere klimavenlig strøm svarende til 600.000 husstandes forbrug. 
 
Samtidig forbinder Energinet.dk og tyske 50Hertz Transmission Kriegers Flak med den tyske havmøllepark Baltic 2 og skaber derved verdens første havbaserede elnet, der kombinerer vindenergi med muligheden for at udveksle strøm mellem to lande.
Kontrakten med Joint Venture bestående af Iemants NV og Jan De Nul NV indeholder design, indkøb, konstruktion og installation af to platformsfundamenter.
 
Fundamenterne skal bære platformene, der opsamler strømmen fra den kommende havmøllepark og fører produktionen til land i Danmark, samt platformudbygningen, der er nødvendig for at forbinde det danske 220kV elsystem med det tyske 150kV elsystem og dermed etablere udlandsforbindelsen mellem de to lande.
 
Prisen for de to fundamenter er ca. 31,6 mio. euro. Ifølge kontrakten skal begge fundamenter leveres i slutningen af 2017.
 
Støtte fra EU
Europa Kommissionen har udpeget elforbindelsen mellem Danmark og Tyskland til et projekt af fælles interesse – Project of Common Interest (PCI). Projektet er også støttet af Det europæiske genopretningsprogram for energiområdet.

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.