
Alt disponibelt mandskab behandler sager om solceller og husstandsvindmøller
Nyt lovforslag betyder overarbejde, weekendarbejde og ekstra kolleger ved computerskærmene. Energinet.dk arbejder på højtryk på at få behandlet så mange sager så hurtigt som muligt.
Overarbejde, weekendarbejde og ekstra kolleger ved computerskærmene.
Efter at energi- forsynings- og klimaministeren fredag den 18. november 2016 fremlagde et lovforslag om midlertidigt stop for behandling af støtte til solceller, husstandsvindmøller mv., har Energinet.dk sat alt disponibelt mandskab til at behandle og afgøre ansøgninger om pristillæg til solceller, husstandsvindmøller mv., inden lovforslagets deadline.
Vedtages lovforslaget, vil Energinet.dk’s sagsbehandling af alle ansøgninger blive sat i bero efter den 31. december 2016.
Derfor arbejder vi på højtryk på at få behandlet så mange sager så hurtigt som muligt.

Først skal borgeren/virksomheden søge om tilsagn om at få pristillæg. Det skal ske, inden projektet er påbegyndt. Der skal vedlægges en betinget aftale om at købe f.eks. et solcelleanlæg – en aftale, der er betinget af, at man senere får Energinet.dk’s endelige godkendelse.
Når man har fået tilsagn, skal man købe anlægget, sætte det op og slutte det til elnettet – tilslutning til elnettet skal opfylde tekniske krav, og nettilslutning skal godkendes af det lokale elnetselskab.
Derefter skal netselskab oprette solcelleanlægget eller lign. i Energinet.dk’s stamdataregister – et register over alle elproducerende enheder.
Når det hele er sat op og registreret, skal ansøgeren meddele det til Energinet.dk. Energinet.dk skal kontrollere, om der er overensstemmelse mellem det, der er søgt om, og det, der er sat op. Først da kan man få en endelig afgørelse og pristillæg til den strøm anlægget producerer – man får dog tillægget fra den dato, anlægget er nettilsluttet.

Typisk mangler i ansøgningerne et af følgende dokumenter eller oplysninger:
• CVR numner eller CPR nummer
• Dokumentation for det betingede købstilbud om f.eks. solcelleanlæg, borgeren har indhentet.
• Dokumentation for, at man har købt et solcelleanlæg eller lign.
• Manglede fuldmagt – hvis man har fået f.eks. en elektriker til at lave hele sagsbehandlingen, kræver det en fuldmagt.
• Ejeren af solcelleanlæg skal også være den person, der står på elregningen - hvis man f.eks. har et firma, som betaler elregningen, men det er privatpersonen, der ansøger om solcelleanlægget, kan pristillæg ikke godkendes.
• Manglende oplysning om idriftssættelsestidspunkt. Energinet.dk kan ikke begynde at udbetale pristillæg, hvis vi ikke ved, hvornår anlægget er begyndt at producere el.