Kontrakt p skabel

Kontrakt på søkabel til verdens første offshore elforbindelse mellem to havmølleparker og to lande

​Energinet.dk og 50Hertz har tildelt nkt cables kontrakten på produktion og installation af søkabler til Kriegers Flak Combined Grid Solution.

Med projektet Kriegers Flak Combined Grid Solution (CGS) etableres verdens første offshore  udlandsforbindelse, der udnytter nettilslutning til havmølleparker. Nu er kontrakten på søkablerne, der skal forbinde de to havmølleparker, og dermed de to lande, blevet underskrevet. Projektet skrider dermed fremad som planlagt.
 
Den kommende danske Kriegers Flak havmøllepark og den tyske Baltic 2 havmøllepark ligger mindre end 25 km fra hinanden i Østersøen. De vil blive forbundet med to 150 kV søkabler, som bliver leveret af nkt cables. Derved etableres en elforbindelse, som kan overføre 400 MW mellem Danmark og Tyskland.
 
Udlægningen af søkablerne er planlagt til at ske i midten af 2018 for derved at sikre, at elforbindelsen kan sættes i drift ved udgangen af 2018.
 
De resterende store dele af Kriegers Flak CGS-projektet består af konstruktion, installation og igangsættelse af en back-to-back omformerstation i Bentwisch iTyskland, installation af en offshore platform på Kriegers Flak, installation på den eksisterende Baltic 2 platform samt installation af filter og reaktorer på Bjæverskov Station på Sjælland.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.