Ny højspændingsledning mellem Kassø og Frøslev i otte ugers høring

Energinet.dk inviterer til borgermøde i Kliplev den 27. marts.

Planlægningen af en ny 400 kilovolt luftledning mellem Kassø ved Aabenraa og Frøslev nær grænsen til Tyskland er nu nået et skridt videre, og Miljøstyrelsen og Aabenraa Kommune har sendt Miljørapport med VVM-redegørelse og miljøvurdering  og forslag til kommuneplantillæg og lokalplan i høring.

Borgere, virksomheder og andre, der har en mening om, hvor og hvordan Energinet.dk etablerer de nye anlæg, kan frem til den 28. april 2017 sende kommentarer til Miljøstyrelsen eller Aabenraa Kommune. En af de ting, der er mulighed for at få indflydelse på, er, hvor den nye ledning skal gå. Der er 7 forskellige forslag til linjeføring i spil.

Borgermøde den 27. marts
For at give dig de bedste forudsætninger for at komme med input til projektet inviterer Energinet.dk til borgermøde:
Den 27. marts kl. 19.00 til 21.00 i Kliplev Hallen, Skolegade 13, Kliplev

På borgermødet vil Energinet.dk fortælle om projektet, dets miljøpåvirkninger og de forskellige forslag til linjeføring. Kommunen og Miljøstyrelsen vil fortælle om deres rolle som myndigheder for projektet.

Den nye højspændingsledning
Energinet.dk vil etablere en ny 30 km lang 400 kilovolt ledning til erstatning for en mindre ledning på samme strækning. På den tyske side af grænsen bliver elnettet også udbygget. Sammen med udbygninger i Tyskland vil den nye ledning øge import- og eksportkapaciteten med omkring 60 pct. Den øgede kapacitet vil medvirke til, at el fra vind og sol kan håndteres på en effektiv måde, og at der altid er strøm i stikkontakten.

Læs mere om projektet
Hent kort med forslag til linjeføringer, program for borgermøde mm.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.