Energidatabanken

Energidatabanken fik input og fandt testere

Torsdag d. 16. marts 2017 afholdt Energinet.dk dialogmøde om Energidatabanken. Flere deltagere ser et potentiale i platformen, og i maj måned tester en række af dem platformen.

På dialogmødet, som fandt sted i Erritsø ved Fredericia, tog Energinet.dk deltagerne med på en rejse fra projektets start til platformens nuværende form.

De 25 fremmødte fik et eksklusivt kig på platformens udseende og funktioner mens projektet fik input til måling af kvaliteten og brugen af data på platformen.
 
En af deltagerne på dialogmødet var Henrik Bjerregaard, afdelingsleder i CLEAN. CLEAN er en dansk energi- og miljøklynge, der formidler viden og støtter samarbejde mellem store og små virksomheder, myndigheder og vidensinstitutioner.

Potentialet er uendeligt
Henrik Bjerregaard ser et potentiale i Energidatabanken for hans medlemmer navnlig de små og mellemstore virksomheder.

- Energidatabankens potentiale er uendeligt. Jeg ser muligheder for at udvikle forretninger, der bygger på data fra Energidatabanken. At Energinet.dk har et stort fokus på sikkerhed og tilgængelighed, styrker min tro på portalens potentiale, for det er afgørende for virksomhedernes lyst til at udvikle produkter på baggrund af jeres data.

Henrik Bjerregaard tror særligt at startup virksomheder og iværksættere vil finde det interessant at bygge produkter på Energidatabankens dataadgang.


Foto: Projektleder Kristine Bock fortæller de fremmødte om Energidatabankens udvikling.

CO2-signal - Kør grønt nu
På dialogmødet fik deltagerne mulighed for at melde sig som testere af platformen. En af de deltagere, som greb chancen var Olivier Corradi. Olivier er software ingeniør og idemand bag et realtids interaktiv kort, som viser CO2 udledningen fra de europæiske landes el forbrug.


Foto: Software ingeniør Olivier Corradi fremviser hans kort over CO2 udledningen fra de europæiske landes el forbrug www.electricitymap.org

- Kortet bruger energidata i form af CO2-signaler, og ideen er at give eksempelvis elbilsejere mulighed for at se, hvornår de skal oplade deres elbil, hvis de ønsker at køre grønt. Så jeg følger interesseret med i udviklingen af Energidatabanken.

Ud over Olivier Corradi vil ni andre testere fra starten af maj afprøve Energida-tabankens funktioner og brugerflade. Når platformen bliver tilgængelig torsdag d. 15. juni 2017, vil den indeholde CO2 signaler og eksisterende markedsdata fra Energinet.dk. Energinet.dk vil herefter trinvis tilføje flere dataset til Energidatabanken.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.