Energinet Anker I

Energinet anker Energitilsynets SK4-afgørelse

Energinet.dk anker Energitilsynets afgørelse om ophævelse af reservation på 100 MW til udveksling af systemydelser på Skagerrak 4-forbindelsen mellem Danmark og Norge.

Energitilsynet offentliggjorde d. 6. april, en beslutning om ophævelse af reservationen på 100 MW til udveksling af systemydelser på Skagerrak 4-forbindelsen (SK4) fra d. 1. januar 2018.

Reservationen og udvekslingen af systemydelser er en vigtig del af den samlede samfundsøkonomiske investeringsbeslutning i Danmark og Norge om etablering af SK4 for både det norske transmissionsselskab Statnett og Energinet.

Begge selskaber har i høringssvar til udkast til afgørelsen udtrykt kritik af beslutningen og hjemmelsgrundlaget for afgørelsen.

”Afgørelsen kan have væsentlig betydning for Energinets mulighed for fremadrettet at indgå i internationale aftaler om infrastruktur og markedssamarbejde, ” siger Peter Markussen, afdelingsleder i Energinet.

På grund af sagens svage juridiske fundament, principielle karakter og potentielt vidtrækkende negative konsekvenser for Danmark ønsker Energinet.dk at få afgørelsen prøvet ved Energiklagenævnet.

Læs Energitilsynets afgørelse.

Kontakt

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.