Ny hjemmeside giver bedre overblik over el- og gassystemet

"El- og gassystemet lige nu" er en af de mange ting, der har fået en overhaling på den nye hjemmeside.

Bedre overblik, mere klar tale og markant færre undersider.
Det er resultatet af en ny hjemmeside, som Energinet i dag har lanceret. Den gamle hjemmeside og det hidtidige design er erstattet af en ny og mere overskuelig opbygning, der også er let at læse på tablets og mobiltelefoner.

- Vi har i Energinet rigtig mange informationer og data, som en meget bred skare af virksomheder, energiselskaber, private solcellekunder, biogasproducenter, udenlandske samarbejdspartnere osv. gør brug af, men vi må være ærlige at sige, at den gamle hjemmeside trængte til en ny, moderne og mere brugervenlig afløser - det har ikke altid har været lige let at finde rundt og finde det relevante, siger Helle Larsen Andersen, kommunikationschef i Energinet.

- Derfor har vi med den nye hjemmeside valgt en meget mere enkel og indbydende brugerflade og taget livtag med de mange undersider og lange forklaringer, som den gamle side bar præg af. Det skal meget gerne være blevet meget lettere at finde det, man har brug for, siger hun.

Overhaling til Elsystemet lige nu

Også en af Energinets populære og mest brugte funktioner, ”Energisystemet lige nu” har fået en overhaling.
Her har man hidtil kunne se, f.eks. hvor meget solceller, vindmøller og kraftværker producerer ”lige nu”, og hvor meget el og gas danskerne forbruger og importerer eller eksporterer.
I den nye version er de mange ”livetal” sat op i overskuelige grafer, og det er nu muligt at søge live-tallene fra de seneste 14 dage frem og dermed få et bedre overblik end ”her og nu-tallene” giver.

Det er stadig muligt at trække meget mere detaljerede oplysninger om forbrug, produktion og priser fra Energinets markedsdata, bl.a. få tallene ud i regneark, hvis man har brug for detalje-rede analyser eller ønsker at se på data, der strækker sig mere end to uger tilbage i tiden. Men også her er der en forbedring på vej. Om kort tid er Energinet klar med en ny og mere bruger-venlig adgang til de mange energidata, den såkaldte Energi Data Service, der lanceres d. 15. juni.

Den nye hjemmeside er sendt i luften, men ifølge Helle Larsen Andersen vil der ganske givet opstå ”børnesygdomme” og være fejl, som skal løses henad vejen.

- Derfor hører vi gerne fra brugerne, når der er ting, der ikke virker som tiltænkt eller skal forbedres, siger hun og forsikrer, at hjemmesiden kommer til at udvikle sig løbende med nyt indhold og nye services.

Input kan gives til Energinets weborganisation på: hjemmeside@energinet.dk.

Datadelingstjenester på hjemmesiden kan blive påvirket af opdateringen. Hvis man oplever problemer med dette, kan man få hjælp ved at sende en mail til: energidata@energinet.dk.

Kontakt

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.