ellund egtved foto Bent Srensen
Foto: Bent Sørensen

ENTSOG offentliggør regional gastransmissionsplan for Østersøområdet

Energinet har deltaget i udarbejdelsen af den tredje i rækken af regionale investeringsplaner for gas-transmission i Østersøområdet (BEMIP area);

Energinet har deltaget i udarbejdelsen af den tredje i rækken af regionale investeringsplaner for gas-transmission i Østersøområdet (BEMIP area); en af seks europæiske regioner i ENTSOG samarbejdet. ENTSOG – European Network of Transmission System Operators for Gas - er samarbejdsorganisationen for europæiske gas-TSO-er.

Læs "GAS REGIONAL INVESTMENT PLAN 2017" 

Planen redegør for de planlagte investeringer i gastransmission for den næste tiårs-periode 2017-26.

For Energinet har det været vigtigt at få beskrevet Baltic Pipe projektet i en kontekst for udviklingen af det regionale marked samt for en øget diversifikation af gasforsyningen i Østersøområdet. 

Rapporten er udarbejdet af følgende TSO-er: Elering (Estland), Gasum (Finland), Conexus Baltic Grid (Letland), Amber (Litauen), Gaz-System (Polen), Swedegas (Sverige) og Energinet (Danmark).

 Læs ENTSG's pressemeddelelse "Gas Transmission System Operators (TSOs) of the Baltic Energy Market Interconnection Plan (BEMIP) region publish the third edition of their Gas Regional Investment Plan"

Kontakt

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.