Rapport: 50 % mere biogas i Europas gasnet på tre år

Syv europæiske gasinfrastrukturselskaber – herunder Energinet - har givet håndslag på at arbejde for et 100 % CO2 neutralt gasnet i 2050. Ny rapport viser markant fremskridt med en vækst på 50 % for biogasmængder i de syv medlemslandes gassystemer. Det understreger gassystemets rolle i den grønne omstilling.

11 TWh opgraderet biogas blev i 2016 tilført gassystemerne i Danmark, Sverige, Tyskland, Frankrig, Holland, Schweitz og Belgien. Det er en stigning på 50 % over de sidste tre år. Væksten forudses at fortsætte frem mod 2020.

De syv medlemmer af Green Gas Initiative (GGI) fremviser resultaterne i deres første rapport om udviklingen af biogas i Europa. Rapporten giver også en række anbefalinger for fortsat udvikling af biogasmængderne.


Samarbejde om en effektiv grøn omstilling af gassystemet


- At samarbejde med andre landes systemansvarlige om en effektiv grøn omstilling af gassystemet er ekstremt lærerigt og giver os masser af viden og knowhow fra lande, der på flere områder er længere fremme end os.

- Det er opmuntrende at se, at den grønne omstilling har bidt sig fat i medlemslandene, og at systemansvarlige har en vigtig rolle i at fremme gode løsninger og fælles rammer for et grønnere gasmarked, siger Jeppe Bjerg, senioranalytiker i Gassystemudvikling i Energinet TSO Gas.

Til efteråret overtager Energinet formandskabet for GGI, hvor gassystemets bidrag til den grønne omstilling vil være i fokus. Det gælder ikke mindst inden for biogas, Power to Gas samt gas til transport.

Kontakt

Mere info:

Om Green Gas Initiative (GGI): www.greengasinitiative.eu
Pressemeddelelse: http://greengas-initiative.eu/about/press/

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.