Positive resultater af Open Season 2017 Fase 1 for Baltic Pipe – Energinet og GAZ-SYSTEM arbejder videre med projektet

I Fase 1 af Open Season 2017 i Baltic Pipe-projektet er der vist interesse for, at projektet realiseres, og dermed er der en tilstrækkelig efterspørgsel på at transportere gas gennem rørledningen fra Nordsøen via Danmark og Østersøen til Polen. På baggrund af resultaterne af Fase 1, som blev igangsat i juni, har Energinet og den polske gastransmissionssystemoperatør, GAZ-SYSTEM, nu valgt at fortsætte med de næste aktiviteter i Baltic Pipe-projektet.

Både Energinet og Gaz-System vil nu fortsætte med yderligere tekniske, miljømæssige og økonomiske studier og undersøgelser for at være klar til at igangsætte anlægsarbejdet, hvis der bliver taget endelig investeringsbeslutning i 2018.

Næste vigtige milepæl i Baltic Pipe-projektet er anden og bindende fase af Open Season 2017, som bliver igangsat den 5. september 2017. Her forventes shippere at forpligte sig til 15-årige kontrakter på kapacitet i gasrørledningen.

Læse mere om Open Season 2017

Læs også nyheden fra 2. juni 2017 om starten på Open Season 2017

KONTAKT

FAKTA

Hvad er Open Season?
En udbudsrunde, hvor Energinet og GAZ-SYSTEM S.A. udbyder kapacitet i en evt. Baltic Pipe til transportkunder i gasmarkedet. Selskaberne skal afgive økonomisk forpligtende bud, og de kan dermed sikre sig kapacitet – altså plads til at transportere gas i rørene – i 15 år. Open Season 2017 skal afgøre, om der - som foranalysen viser - er økonomi i at bygge forbindelsen.


Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.