Hvor mange forbrugere skifter gasleverandør?

Det og andre spørgsmål om det danske gasmarked kan du få svar på i den første detail-markedsrapport for gas, som Energinet nu lancerer. Svaret er i øvrigt, at der er registreret skift af gasleverandør på 5,7 % af danske målere i 2016.

Der kan være flere målere hos en forbruger, så antallet af forbrugere, der har taget et aktivt valg om at skifte leverandør ligger lidt under de 5,7 %. Tallet gælder for både private og virksomheder, og er det højeste i den seneste 3-årige periode.

Er du nysgerrig på, hvordan det ellers går med udviklingen og konkurrencen på de-tailmarkedet for gas? Så kan du nu hente Energinets nye detailmarkedsrapport for gas.

Hent rapporten

Detailmarkedsrapporten er et markedsoverblik bestående af relevante nøgletal og statistikker baseret på data fra de tre gasdistributionsselskaber og Energinet. Datagrundlaget er samlet fra eksisterende it-systemer på gasmarkedet og er gasmarkedets svar på elmarkedets DataHub markedsrapport.

Rapporten indeholder data fra 2016 som fx forbrugernes og gasleverandørernes aktivitet på markedet:

• Aktører på detailmarkedet
• Målere fordelt på distributionsområder
• Forbrug fordelt på distributionsområder
• Markedsandele for gasleverandører
• Leverandørskiftestatistik


Detailmarkedsrapporten giver et nyt markedsoverblik


Som led i dette arbejde udgiver Energinet nu denne nye gasdetailmarkedsrapport. Rapporten er et markedsoverblik med det formål at formidle relevant markedsinformation fra detailmarkedet for gas. Planen er, at rapporten bliver udgivet én gang om året fremover.

Data fra rapporten vil bliver præsenteret mere detaljeret på Energinet’s detailmarkedsforum, som forventes at løbe af stablen senere i år.

Energinet arbejder løbende på at sikre en mere aktiv formidling af relevant detailmarkedsinformation til både gasbranchen, myndigheder og andre aktører med interesse for detailmarkedet for gas. Har du forbedringsforslag eller ønsker til de fremtidige rapporter er du velkommen til at kontakte os.

Har du forslag eller forbedringer til markedsrapporten, så send e-mail til anmodning@energinet.dk

Kontakt

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.