top
Lars Barfoed (tv.) er ny bestyrelsesformand i Energinet. Fredag blev han budt officielt velkommen af bl.a. adm. direktør i Energinet, Peder Ø. Andreasen (th.). Foto: Per Dalsjø Schmidt.

Ny bestyrelsesformand i Energinet får nok at se til

Fredag indbød Energi-, Forsynings- og Klimaministeren til reception i Energinet for at byde Lars Barfoed velkommen som ny bestyrelsesformand i virksomheden. Det gav anledning til både at kigge tilbage på afgående bestyrelsesformand Kim Andersens store resultater og til at kigge frem mod de udfordringer, Energinet med Lars Barfoed i spidsen står overfor at skulle håndtere.

Mandag annoncerede Energi-, Forsynings- og Klimaminister Lars Chr. Lilleholt, at han havde udpeget Lars Barfoed til ny bestyrelsesformand i Energinet. Det skete, efter at Kim Andersen havde meldt sin afsked, fordi han var blevet udpeget af regeringen til at blive generalkonsul i Flensborg. Fredag var der derfor både afskeds- og velkomstreception i Energinet, hvor ministeren takkede den afgående formand for sin indsats og bød velkommen den nytiltrådte.

Som administrerende direktør i Energinet, Peder Ø. Andreasen, sagde i sin tale til Kim Andersen, har den afgående formands tid i Energinet været relativt kort. Kim Andersen blev udnævnt som bestyrelsesformand i april 2016, men den nu tidligere formand har alligevel nået at bidrage til Energinets virksomhed.

Det kom ministeren også ind på, da han holdt tale for Kim Andersen til receptionen. Ministeren nævnte blandt andet COBRA-kablet, som er Danmarks første el-forbindelse til Holland, og som Kim Andersen har været med til at tage første spadestik til.

Energi-, Forsynings- og Klimaminister Lars Chr. Lilleholt holder tale til receptionen i Energinet fredag d. 15. september. Foto: Per Dalsjø Schmidt.

Energinet har foldet sig flot ud
Ligeledes kom ministeren ind på Kim Andersens aftryk på Energinets nye koncernstrategi, hvor netop udlandsforbindelser og internationalt samarbejde er i fokus.

Kim Andersen var da også glad for de bidrag, han har ydet i sin tid som bestyrelsesformand:

”Energinet har foldet sig flot ud,” sagde han.

Kim Andersen var med i de forhandlinger, der i sin tid førte til, at Energinet blev stiftet, og som bestyrelsesformand i det sidste halvandet år har han altså været tættere på de visioner, virksomheden bygger på.

Kim Andersen har været bestyrelsesformand i Energinet siden april 2016. Han går af som formand, fordi han fremover skal være generalkonsul i Flensborg. Foto: Per Dalsjø Schmidt. 

Udfordringer nok
Den afgående formand stod dog ikke tilbage for at erkende, at Lars Barfoed får nok at se til som ny bestyrelsesformand. Han henviste blandt andet til de mange projekter, han har været med til at skyde i gang. Kim Andersen kom især ind på Baltic Pipe; et stort projekt om en gasledning mellem Norge og Polen, som skal gå igennem dansk farvand.

Og Lars Barfoed selv var da heller ikke i tvivl om, at hans formandstid i Energinet bliver udfordrende. Han medbringer erfaring fra sin tid som folketingspolitiker og minister, ligesom at han efter sin fratrædelse som partiformand i Det Konservative Folkeparti har stor erfaring fra det, som den administrerende direktør i Energinet kaldte ”organisations-Danmark”.

Lars Barfoed har nemlig været medlem af en lang række bestyrelser i både ind- og udland, ligesom at han har været direktør i Finansrådet. Samtidig med sin nye post som bestyrelsesformand i Energinet varetager Lars Barfoed også jobbet som direktør i kommunikationsfirmaet Primetime.

Meget at lære
I sin tale kom Lars Barfoed ikke selv ind på sin store erfaring, men udtrykte i stedet ydmyghed og taknemmelighed over at være blevet udpeget til bestyrelsesformand.

Nytiltrådt bestyrelsesformand i Energinet Lars Barfoed har erfaring fra forskellige organisationer i ind- og udland. Foto: Per Dalsjø Schmidt.

”Jeg har forstået, at der er meget at lære. I dag har jeg for eksempel lært, hvad virksomheden hedder,” sagde Lars Barfoed med et smil og en henvisning til, at fredagens reception faldt på samme dag, som Energinet endeligt kunne lægge -.dk-endelsen på hylden, efter at Energi-, Forsynings- og Klimaministeren formelt skrev under på ændringen.

Lars Barfoed pegede i sin tale på vigtigheden af den grønne omstilling og et europæisk el- og gasmarked, ligesom at han fortalte medarbejderne, at de på grund af den ”stejle indlæringskurve, der er i Energinet” ville komme til at se en del til ham i hans første tid som bestyrelsesformand.

Lars Barfod indtrådte som bestyrelsesformand i Energinet mandag d. 11. september.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.