Biogas anlæg

Ny bionaturgas-deklarering skaber gennemsigtighed og troværdighed

En række centrale aktører har udarbejdet en branchedeklarering for bionaturgas. Deklareringen skal skabe gennemsigtighed og troværdighed ved salg af opgraderet biogas via gasnettet i form af bionaturgas.

Med branchedeklareringen forpligter sælgere af bionaturgas sig til at kunne dokumentere den effekt det grønne gasprodukt har i forhold til klimaet. Det gælder både for produkter, som består af 100 procent bionaturgas og produkter, som består af blandinger af bionaturgas og naturgas.

Læs hele branchedeklareringen her.


Branchedeklareringen for bionaturgas fastlægger en række grundprincipper for markedsføring af dansk produceret bionaturgas. Parterne skal ved salg og markedsføring af bionaturgas følge deklareringen i eget markedsføringsmateriale, på egen hjemmeside og på Gasprisguiden og andre hjemmesider.

På den måde får kunderne et sagligt og ensartet grundlag for at vælge bionaturgas, og får bedre viden, om det, der lyder godt, nu også lever op til den enkelte kundes præferencer og hensigter.

Et glimrende initiativ

Energinet udsteder certifikater til biogasproducenterne, når den opgraderede biogas fødes ind på gasnettet. Og her modtages den nye branchedeklareringen positivt:

- Det er et glimrende initiativ, der skaber fælles rammer for markedsføring af opgraderet biogas i branchen. Deklareringen sikrer kunderne, at de kan dokumentere de positive klimaeffekter fra biogas.

- Samtidig skaber deklareringen rum for at producenter kan konkurrere om at være mest grønne - på et fælles grundlag, siger Jeppe Bjerg, senioranalytiker i Gassystemudvikling i Energinet TSO Gas.

Den nye branchedeklarering er bygget op om Energinets certifikatordning, der dels sikrer sporbarhed igennem gasnettet og dels sikrer at bionaturgassen kun kan sælges én gang.

Bag branchedeklareringen står Forbrugerrådet Tænk, Dansk Naturfredningsforening, Økologisk Råd, Biogasbranchen, Dansk Energi, Energinet og danske handlere af bionaturgas.

Kontakt

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.