Rapportudkast: Sådan opnår vi en bedre frekvensstabilitet i Norden

For at opnå en bedre frekvensstabilitet i Norden har de nordiske TSO’er siden 2014 arbejdet på at revidere og harmonisere de frekvensstyrede reserver. Parterne er nu klar med det første udkast til en rapport, som angiver de krav, leverandørerne af frekvensstyrede reserver skal opfylde i det nordiske system.

Du finder rapporten og andre relevante dokumenter her

Rapporten bliver nu fintunet på baggrund af feedback fra aktørerne. Parterne i projektet foretager den endelige finpudsning af rapporten i 2018, hvorefter planlægning af implementeringsfasen vil begynde.

De nordiske TSO’er har i fællesskab startet et projekt, der har til formål, at revidere og harmonisere de frekvensstyrede reserver (FCR-N og FCR-D) med henblik på at opnå en bedre frekvensstabilitet i Norden.

Dette inkluderer både en revision af de tekniske krav til reserverne og en revision af prækvalifikationsprocessen. Projektet kan resultere i, at der kommer ændringer til de eksisterende krav til lastændring, tests, dokumentation, online signaler mv.


Her kan du læse hele den engelske pressemeddelelse

Kontakt

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.