Gas-EDS-nyhed

Energinets Energi Data Service indeholder nu også gasdata

Energinet tilføjer tre nye datasæt om gaskvalitet til koncernens åbne energidata portal: Energi Data Service.

Nu kan du finde data om variationer i gaskvaliteten i Energinets Energi Data Service. Nærmere bestemt data om gaskvalitet, brændværdier (energimængden i gassen) og data fra Energinets gasmåler- og reguleringsstationer (M/R) i Danmark.

www.energidataservice.dk  

Energinet udgiver målinger af variationer i gaskvaliteten time for time, dag for dag, måned for måned samt i et årsgennemsnit. Tidligere har man selv kunne hente disse data på Energinets hjemmeside, men nu kan de også hentes automatisk via API (Application Programming Interface), så de nu er bedre egnet for maskine til maskine kommunikation. Det er der brug for i den grønne omstilling, hvor energidata indgår i et stigende antal produkter og tjenester.

”Vi er glade for, at vi nu også udgiver gasdata i Energi Data Service og dermed samler el- og gasdata i samme portal. Det giver en ensartethed så disse data lettere kan udnyttes og sammentænkes – på samme måde som vi sammentænker el- og gassystemet i Energinet”, siger Torben Brabo, direktør i TSO Gas i Energinet.


Energi Data Service: Fra 14 til 21 datasæt på et halvt år

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt åbnede Energi Data Service på Folkemødet på Bornholm d. 17. juni i år. Ved lanceringen indeholdt portalen 14 datasæt. Med dagens tilføjelse af gasdata huser Energi Data Service nu 21 datasæt.

Og det stopper ikke her. I 2018 satser Energinet på bl.a. at gøre disse datasæt tilgængelige for offentligheden:

• Biogas
• Analyseforudsætninger
• CO2-udledning fordelt på Jylland og Fyn (DK1) og Sjælland (DK2)
• Højere opløsning og oftere opdatering af produktions- og forbrugsdata
• Elpriser

Kontakt

Fakta

Energi Data Service
I Energinets webportal, Energi Data Service, finder du bl.a. CO2-signaler, data fra elmarkedet og forbrugs- og produktionsdata. Du kan hente data ved hjælp af API eller downloade i forskellige formater.

Gå til Energi Data Service:
https://www.energidataservice.dk/  


Gaskvalitet
Kvaliteten af gassen i det danske gassystem er fastlagt af Sikkerhedsstyrelsen i Gasreglementet afsnit C-12. Gassen kan komme direkte fra Nordsøen, ved import fra Tyskland, fra biogasanlæg efter opgradering eller fra gaslagrene i Lille Torup og Stenlille. Forbrugerne kan få leveret gas, der er en blanding fra flere forsyningsområder. Information om variationer i gaskvaliteten offentliggøres time for time, dag for dag samt måned for måned.

Læs mere:
https://energinet.dk/Gas/Gaskvalitet  

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.