TenneT og Energinet udgiver rapport om mulige modhandelsmodeller for DK1-DE

TSO’erne Energinet og TenneT udgiver den endelige rapport af mulige modhandelsmodeller for DK1 (Jylland ) og DE (Tyskland) forbindelsen.

De to transmissionssystemoperatører udgiver rapporten, som følge af den fælles erklæring, som det tyske økonomiministerium, det danske energi-, forsynings- og klimaministerium, det tyske energitilsyn, Bundesnetzagentur, og Energitilsynet indgik d. 14. juni 2017.

Ifølge fælles erklæringen vil de to lande gradvist hæve minimumsgrænsen for el-markedets adgang til day ahead kapacitet i begge retninger mellem Tyskland og Jylland til 1100 MW i 2020. Med denne erklæring vil ministerier og tilsyn afhjælpe konsekvenserne af den store udbygning af højspændingsnettet, som Tyskland er i gang med, og som er nødvendigt for den europæiske grønne omstilling af elsystemet.

Læs mere her i den engelske nyhed

Kontakt

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.