billede stillingsannonce

Energinet søger ny administrerende direktør

Stillingen som administrerende direktør i Energinet er slået op frem til 22. januar. Læs opslaget herunder. Executive search partner Amrop står for rekrutteringsprocessen. Ansættelsesudvalget har bestyrelsesformand i Energinet Lars Barfoed i spidsen.

Vil du arbejde for en effektiv udvikling af fremtidens energiforsyning? Danmark og Europa står midt i en grøn omstilling, der stiller store krav til fremtidens energiforsyning. Som administrerende direktør for Energinet, er du med til at finde veje til sikker og bæredygtig energi, der samtidigt er en god forretning for det danske samfund.

ENERGI OG SAMARBEJDE OVER GRÆNSER

I de kommende år bliver det mere udfordrende at virkeliggøre visionen om balance i en bæredygtig energiforsyning, imens andelen af energi fra vedvarende kilder i dansk og europæisk energiforsyning går mod 100 %. De vitale udfordringer, der skal løses for at virkeliggøre visionen, kræver, at alle parter i energisektoren dedikerer sig til et markant øget samarbejde over grænser. Du kommer derfor som administrerende direktør til at arbejde både nationalt og internationalt med store, komplekse og banebrydende projekter, der skaber sikker energi til samfundet.

Som administrerende direktør varetager du det overordnede ansvar for selskaberne i koncernen. Du skal i tæt samarbejde med bestyrelsen sikre den fornødne scenarieplanlægning og risikostyring for de respektive selskaber med henblik på at sikre stabil drift og videreudvikling i overensstemmelse med mission, vision og strategi.

Arbejdsopgaverne er mangeartede og spænder fra drifts- og optimeringsopgaver til udviklingsopgaver og kommercielle aktiviteter. Det statslige ejerskab medfører i tillæg hertil, at der skal varetages en række opgaver, der kræver stor politisk indsigt, herunder dialog og forhandlinger med danske og internationale myndigheder, styrelser, interesseorganisationer leverandører og andre instanser, der udøver indflydelse på Energinets virke.

DEDIKERET OG UDVIKLINGORIENTERET ADMINISTRERENDE DIREKTØR

Jobbet stiller høje krav til dine ledelsesmæssige kompetencer, indsigt i samfundsmæssige investeringer og ikke mindst evnen til at opbygge samt vedligeholde relationer og netværk.

Det forventes, at du har betydelig erfaring på direktionsniveau opnået i en politisk ledet organisation eller en privat virksomhed, gerne på internationalt niveau. Ligeledes er det essentielt, at du har solid økonomisk indsigt og administrativ erfaring både i forbindelse med daglig drift og udviklingsprojekter samt erfaring med at styre store investeringsprojekter.

Du har flair for politiske forhold og processer, herunder viden om EU-forhold, og er vant til at interagere med offentlige myndigheder og beslutningstagere. Endelig anses det som centralt, at du har bred indsigt i den teknologiske udvikling samt god forståelse for optimal udnyttelse af teknologi og it i strategisk sammenhæng.

Det forudsættes, at du har et veludviklet strategisk mindset samt evnen til at sætte tingene ind i en større forretnings- og samfundsmæssig kontekst. Du skal ligeledes have en åben og motiverende ledelsesstil med høj personlig og professionel integritet, gennemslagskraft, og gode evner inden for samarbejde og kommunikation med både interne og eksterne interessenter.

ANSØGNING OG KONTAKT

Yderligere oplysninger om stillingen fås ved henvendelse til Energinets bestyrelsesformand Lars Barfoed på tlf. +45 4117 4918 eller executive search partner, Anne Mette Dissing-Immerkær på tlf. +45 3314 0155.

Ansøgning samt CV og eventuelt yderligere materiale sendes til ansogning@amrop.dk senest mandag den 22. januar kl. 08.00.

 

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.