TSO’er sender forslag til koordineret belastningsomfordeling og modkøb for CCR Hansa i høring

Energinet og de andre TSOer i CCR Hansa har sendt forslag til koordineret belastningsomfordeling og modkøb for CCR Hansa i høring.

Danske aktører skal være opmærksomme på at ENTSO-E på vegne af TSOerne i CCR Hansa gennemfører en høring af et forslag til koordineret belastningsomfordeling (redispatching) og modkøb (countertrade) for kapacitetsberegningsregion Hansa (CCR Hansa).

I forbindelse med implementering af EU’s netregel ”Capacity Allocation and Congestion Management – CACM” (på dansk: fastsættelse af retningslinjer for kapacitetstildeling og håndtering af kapacitetsbegrænsninger), gennemfører ENTSO-E en høringer af et forslag til ”Coordinated redispatching and countertrading” som inkluderer tiltag, der har grænseoverskridende betydning og som gør det muligt for alle TSOerne i CCR Hansa effektivt, at løse problemer vedrørende fysiske kapacitetsbegrænsninger ved brug af redispatching og countertrading.

Forslag for CCR Hansa

Forslaget ligger op til, at alle TSOerne i CCR Hansa kan benytte countertrade og redispatching til at løse problemer vedrørende fysiske kapacitetsbegrænsninger udfra en regional koordinering, hvilket ikke er muligt i dag, og at TSOerne bliver enig om en fælles metode for planlægningen og aktiveringen af redispatching og countertrading.

Forslaget har ikke relation til de nuværende diskussioner om modhandelsmodeller på DK1-DE, som følge af den politiske aftale imellem Danmark og Tyskland, den såkaldte Joint Declaration.

Læs mere om høringen på ENTSO-E’s hjemmeside, hvor der også er direkte link til de enkelte høringsdokumenter. Vær desuden opmærksom på, at kommentarer til høringen udelukkende kan afgives via ENTSO-E’s hjemmeside.

Gå til høring

Frist for høring

Forslaget er i høring i perioden 20. december 2017 til 28. januar 2018.

Spørgsmål til høringen

Eventuelle spørgsmål til forslaget kan henvendes til Morten Pindstrup mpi@energinet.dk

Kontakt

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.