Nordiske TSO’er sender forslag om modhandel og specialregulering i høring

Danske el-aktører skal være opmærksomme på, at TSO’erne i Nordens høring af forslag til metode til koordinering af modhandel (countertrade) og specialregulering (re-dispatch) er gældende for den nordiske CCR.

I forbindelse med implementering af EU’s markedsforordning Fastsættelse af retningslinjer for kapacitetstildeling og håndtering af kapacitetsbegrænsninger (Capacity Allocation and Congestion Management – CACM) er der etableret en række kapacitetsberegningsregioner (Capacity Calculation Regions – CCRs).
 
Danmark er en del af to regioner – CCR Nordic (med forbindelserne Skagerrak, Øresund, Konti-Skan og Storebælt) samt CCR Hansa” (med forbindelserne DK1-DE og DK2-DE (Kontek)).

Forslag sendt i høring

I henhold til reglerne i CACM skal de enkelte CCR’er udarbejde regionale forslag til metoder omhandlende eksempelvis kapacitetsberegning for day ahead-markedet og for intraday-markedet.

I denne forbindelse sendte CCR Nordic den 2. januar 2018 forslag til proposal for the coordinated redispatching and countertrading methodology for CCR Nordic i høring, som bestemt i artikel 35 i CACM. Forslaget vil efter endt høring blive tilpasset og efterfølgende sendt til godkendelse hos alle nationale regulatorer i CCR Nordic, herunder det danske Energitilsyn.

Høringen gennemføres på ENTOS-E’s hjemmeside. Sidste frist for at indsende kommentarer er den 2. februar. Det gøres på dette link.

Eventuelle spørgsmål til forslaget kan henvendes til Ulrik Møller (ulm@energinet.dk)

 

KONTAKT

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.