Energinet genåbner midlertidigt markedsdataportal

Energinet genåbner den 26. januar 2018 for en begrænset periode Markedsdataportalen på grund af stor efterspørgsel for ad hoc udtræk af data.

Torsdag den 14. december 2017 lukkede Energinet Markedsdataportalen til fordel for den nyudviklede Energi Data Service. Mange brugere gør allerede brug af dataservicens muligheder for maskine til maskine udveksling af data (API), og den støt stigende datamængde (den er femdoblet i forhold til Markedsdataportalen). Der er dog også en gruppe af brugere, der mangler Markedsdataportalens brugervenlighed og simple adgang til data.

- Markedsdataportalen er udviklet med fokus på en bestemt type data og en dertilhørende skræddersyet brugerflade. Specielt i forhold til ad-hoc udtræk, vil Energi Data Service ikke kunne levere den samme brugervenlighed, forklarer André Bryde Alnor, markedsudvikler i Energinet, og forsætter:

- For at servicere de brugere med et stort behov for at foretage ad hoc udtræk af markedsdata, genåbner vi Markedsdataportalen midlertidigt.

Energinet arbejder nu på at finde en permanent løsning der tilgodeser ad-hoc udtræk af markedsdata. Vi regner med at have en løsning klar i løbet af 2018, hvorefter Markedsdataportalen vil blive endeligt udfaset.


Link til Markedsdataportalen (Dansk) (English)

Kontakt

Energi Data Service

I Energinets webportal, Energi Data Service, kan du bl.a. finde CO2-signaler, data fra elmarkedet og forbrugs- og produktionsdata. Du kan hente data ved hjælp af API eller downloade i forskellige formater.

Gå til Energi Data Service

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.