Energinet reparerer elkabel i København – kablet lækkede olie

Et 132 kV el-kabel er pt. sat ud af drift, da det har lækket olie. Olielækagen er sket på Papirøen. Lækagen er fundet og reparationen af kablet foregår nu.

Energinet er lige nu i gang med at reparere et af de nedgravede 132-kv. elkabler, der er med til at sikre elforsyningen i København. Der var opstået en fejl på kablet, og det lækkede olie.
”Olien er ikke giftig, men den skal naturligvis ikke være i naturen, og derfor arbejder vi lige nu på højtryk for fjerne olien, samtidig med at vi reparerer kablet, siger ingeniør Laith Issa fra Energinet.

Fejlen er fundet på Papirøen. Kablet er et såkaldt oliepapirkabel, der blev lagt fra Amagerværket og til Glentegård transformerstation i 1989. Det er det eneste kabel af den type i hele Københavnsområdet. Den olie der er lækket, er olie der bliver cirkuleret i kablet for at køle.

At kablet lækkede, er sandsynligvis et resultat af dårlige lodninger i kabelsamlingerne.

”Så snart vi så omfanget af lækagen, fik vi ringet til de relevante myndigheder og begrænset skaden. Kablet er koblet ud, imens vi reparerer. Mit bedste bud er, at det vil tage 2-3 uger, før kablet kan sættes i drift igen.”, fortæller ingeniør Laith Issa.

Update pr. 01.02.2018

Reparationen af kablet foregår stadig. Der arbejdes på at sikre lodningerne ved den kabelsamling, der ligger på Papirøen/Trangravsvej, så kablet hurtigst muligt kan sættes i drift. Sideløbende er et miljøteam koblet på projektet. De er i gang med at tage prøver, for at finde den rette metode til det oprydningsarbejde der følger olielækagen.

Update pr. 06.02.2013

Kablet er nu i drift igen, og hullet vil blive lukket i løbet af ugen.

Miljøteamet arbejder fortsat på at finde den optimale metode til at rydde op efter lækagen.

 

Kontakt

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.