gaslager halvrsrapport 2017 Ole Christiansen
Foto: Ole Christiansen

Energinet udsender ”early warning” til gasmarkedet

Signal til gasmarkedet om at hente mere gas til landet for fortsat at sikre forsyningen af danske gaskunder.

Energinet har tirsdag aften udsendt en Early warning-meddelelse til det danske gasmarked og dermed sendt et signal om, at aktørerne på gasmarkedet skal hente mere gas til landet for at fortsat at sikre forsyning af danske kunder.

”Early warning” er det første af tre skridt på den fælleseuropæiske forsyningskriseskala for gas.

Ingen danske gaskunder bliver påvirket af Early warning-meddelelsen. Der er ingen akut krise eller mangel på gas, men gasmarkedet skal reagere, for at situationen ikke bliver værre, og Energinet må optrappe niveauet.

Lige nu er der stor efterspørgsel på gas i Europa. Priserne stiger hurtigt, og prissignalerne trækker gas ud af Danmark. Early warning forbedrer muligheden for at skabe balance i det danske gasmarked.

Energinet har to gange tidligere erklæret early warning, i marts og april 2013. Energinet har aldrig erklæret ”Alert” eller ”Emergency”, de to næste trin i skalaen, siden Danmark implementerede fordningen  i 2012.

KONTAKT

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.