GGF-2018-marts

Gassektoren er klar til at udvikle fremtidens grønne gassystem

Energinet havde onsdag d. 14. marts 2018 igen inviteret den danske gassektor til Grøn Gas Forum. Fokus var denne gang på sektorens udfordringer og muligheder i omstilling til et grøn gasnet.

På samarbejdsforummet drøftede 90 aktører fra den danske gassektor fremtidens grønne gassystem. Særlig fokus var på, hvordan rammer og markedsmodel udvikles, så de understøtter en fortsat positiv udvikling. Men gassektoren gav også selv en klar melding på, at man var klar til at trække i arbejdstøjet og påtage sig sin del af ansvaret for at finde nødvendige løsninger og investere i den udvikling der skal til.


100 % grøn gas i 2035 er muligt

Et nyt udspil fra interessefællesskabet Grøn Gas Danmark blev præsenteret med konkrete forslag til, hvordan gassystemet med de rette rammer kan løfte den grønne omstilling.

”Vi behøver ikke vente på en game changer. Grisene og køerne står i staldene og leverer den gas, der skal til. Udviklingen er i gang, og der kommer mere og mere gas i nettet. Den grønne gas vil gå hånd i hånd med den naturgas, der allerede findes i nettet”, indledte Carsten Jensen, direktør for Dansk Gas Distribution (DGD).

Ud over DGD står distributionsselskaber Nature Energy og HMN Naturgas står bag initiativet: Grøn Gas Danmark. Carsten Jensen understregede at sektoren fortsætter det tætte samarbejde for at finde de gode løsninger.

Han havde fire konkrete anbefalinger med, blandt andet at vedtage en national ambition for erstatning af naturgas med grøn gas og at bruge den grønne gas til at reducere transportens emissioner.


Ny europæisk gasregulering på vej – Kommissionen ser på perspektiver for grøn gas

Også på den europæiske scene er grøn gas på vej frem. Primært de nordeuropæiske lande er gået i front, men nu vil Kommissionen se på den grønne gas’ rolle i forbindelse med forberedelserne til det næste gasdirektiv. Torben Brabo, direktør for Energinet gas TSO, kunne berette at flere studier så på grøn gas og mulighed for økonomisk effektiv grøn omstilling gennem sektor kobling.

Der arbejdes også med indførelse af fælles regler for oprindelsesgarantier i forbindelse med det nye VE-direktiv som Rasmus Tengvad fra Energistyrelsen, kunne berette om.

Kontakt

Grøn Gas Forum

Hele kæden af interessenter og kunder fra produktion af råvarer til brug af slutproduktet bliver inviteret til at deltage i Energinets forum med fokus på at styrke udviklingen af markedet for grøn gas. Det sker gennem inddragelse, dialog og samarbejde med kunder og interessenter.

Grøn gas forum afholdes på dansk to gange om året.

Læs mere om vores samarbejdsfora på gasområdet

Grøn Gas Danmark

Et fællesskab bestående af de danske gasdistributionsselskaber, der har til formål at oplyse om gassens rolle i den grønne omstilling.

www.grongasdanmark.dk/

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.