Gas Storage Denmark udgiver data i Energi Data Service

Energinet har offentliggjort et nyt datasæt om gaslager kapaciteter til koncernens åbne energidata portal: Energi Data Service.

Gas Storage Denmark, som er en del af Energinet koncernen, har offentliggjort datasættet ”Storage available capacity”.

”Der har længe været et stort ønske om at sætte vores data fri for den brede offentlighed og fagpersoner på en nem og overskuelig måde. Vores centrale flow og inventory data har været offentligt tilgængelige i mange år, men mindsettet bag og skalerbarheden i Energi Data Service portalen er meget appellerende for os som en datadrevet virksomhed, så vi planlægger løbende at ville frigive stadigt flere driftsdatasæt fra vores interne systemer. Portalen giver en sikker og effektiv adgang til data, som ikke kompromitterer de bagvedliggende systemer. Energi Data Service indeholder mange forskellige energidata fra en masse forskellige systemer, og vil kunne følge udviklingen af fremtidens forretningsmodeller på tværs af energisystemerne,” forklarer Adam Elbæk, direktør i Gas Storage Denmark.

Data til Energi Data Service kommer fra det operationelle lagerstyringssystem, GSMS. Alle historiske data fra GSMS er overført allerede, og fremover opdateres datasæt med nye data fra GSMS.

Gas Storage Denmark anvender også data fra Energi Data Service på gaslagerets nye hjemmeside, www.gasstorage.dk, i form af information om lagerkapaciteter i graf- og tabelform.

På nuværende tidspunkt giver Gas Storage Denmark’s første datasæt, i Energi data Service, overblik over nedenstående data. Fremover vil Gas Storage Denmark udvide samlingen af data i takt med udviklingen af den nye hjemmeside www.gasstorage.dk.

Nye gaslagerdata til rådighed:

  • Mængde kapaciteter
  • Injection kapaciteter
  • Udtræks kapaciteter

Kontakt

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.