Viking Link: Tidspunkt for investeringsbeslutning udskudt

Energinet og National Grid har udsat den endelige investeringsbeslutning for Viking Link. Beslutningen skulle have været truffet i marts i år, men er udsat, indtil der er yderligere klarhed over de britiske plantilladelser. Tilladelserne er grundlaget for, at de tekniske anlæg kan etableres på land og til søs.

Forsinkelsen påvirker også underskrivelsen af kabel- og konverterkontrakter, som oprindeligt var planlagt til sommeren 2018, ligesom idriftsættelsen af Viking Link, som var planlagt til udgangen af 2022, vil blive påvirket af forsinkelsen.

Energinet og National Grid arbejder for øjeblikket på at revidere tidsplanen for investeringsbeslutningen, for den fælles driftsaftale, for indgåelse af kontrakter på anlæggene og for den efterfølgende anlægsfase. Forventningen er, at den reviderede tidsplan er klar med udgangen af april i år.

 

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.