Ny bestyrelse for Energinet per 1. maj

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt har udpeget en ny bestyrelse for Energinet for de næste to år, da den nuværende bestyrelses udpegningsperiode udløber den 30. april 2018. Dette skriver Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet i en pressemeddelse.

Energinets bestyrelse består af elleve medlemmer, hvoraf otte udpeges af energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt. Ministeren har valgt at genudpege fem af de nuværende otte ministerudpegede bestyrelsesmedlemmer, herunder bestyrelsesformand Lars Barfoed. Foruden bestyrelsesformanden genudpeges bestyrelsesmedlemmerne Niels Bergh-Hansen, Bente Overgaard, Hans Duus Jørgensen og Lars E. Clausen.

Derudover har ministeren valgt at udpege Marianne Sørensen, Group CFO ved Rambøll, Nana Bule, Direktør for Marketing & Operations ved Microsoft, og Søren Sørensen, ekstern lektor ved Aarhus BSS – Aarhus University, til bestyrelsen. De tre nye bestyrelsesmedlemmer overtager en plads i bestyrelsen efter Charlotte Møller, Peter Møllgaard og Hans Simonsen.

Den samlede bestyrelse for Energinet per 1. maj 2018
Bestyrelsen for perioden 1. maj 2018 – 30. april. 2020 vil se således ud:

 • Lars Barfoed (formand)
 • Bente Overgaard
 • Hans Duus Jørgensen
 • Lars E. Clausen
 • Marianne Sørensen
 • Nana Bule
 • Niels Bergh-Hansen
 • Søren Sørensen
 • Berit Schilling (valgt af Energinets medarbejdere)
 • Carl Erik Madsen (valgt af Energinets medarbejdere)
 • Rasmus Munch Sørensen (valgt af Energinets medarbejdere)

Samtidig med udnævnelsen af den nye bestyrelse takker Lars Chr. Lilleholt de afgående bestyrelsesmedlemmer.

"Jeg vil gerne takke de afgående bestyrelsesmedlemmer. De har alle ydet en stor indsats, som de roligt kan være stolte af. Jeg vil også gerne byde velkommen til de nye medlemmer i bestyrelsen, som jeg ser frem til at samarbejde med i den kommende udpegningsperiode," siger Lars Chr. Lilleholt.

Pressekontakt

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.