EU giver yderligere EU-støtte til Baltic Pipe under CEF 2018

Baltic Pipe-projektet har fået yderligere tilskud fra Connecting Europe Facility-programmet (CEF). Europa-Kommissionens forslag om at bevilge finansiel støtte blev godkendt af medlemsstaterne den 16. juli 2018.

Den finansielle støtte fra Connecting Europe Facility (CEF) til det forberedende arbejde i Baltic Pipe-projektet blev givet i ansøgningsrunden CEF Energy 2018, som blev igangsat af Europa-Kommissionen i marts i år.

Arbejdet, som har overskriften ”Strengthening the national gas transmission systems in Poland and Denmark for the Baltic Pipe Project” (Styrkelse af de nationale gastransmission-systemer i Polen og Danmark for Baltic Pipe-projektet) bliver gennemført af de polske og danske gas transmissionsselskaber, GAZ-SYSTEM og Energinet. Det omfatter forundersøgelser, indtil der er indhentet alle de nødvendige tilladelser for anlægget af gasledninger på land i Danmark og Polen.

Den maksimale støtte til hele dette arbejde er 18,3 millioner euro.  

Baltic Pipe-projektet har tidligere modtaget finansiel støtte fra CEF-programmet. I 2015 blev der givet støtte fra CEF Energy til analysearbejde og forundersøgelser. Den blev i 2017 fulgt af en bevilling til arbejdet med titlen "Preparatory works for the Baltic Pipe Project until obtaining the necessary construction permits in Poland and Denmark" (Forberedende arbejde for Baltic Pipe-projektet indtil de nødvendige tilladelser for anlægsarbejdet foreligger i Polen og Danmark). I maj meddelte GAZ-SYSTEM, at aftalen om medfinansiering er underskrevet. 

 

Kontakt

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.