XBID: 2,5 millioner handler siden ”go-live” og afsluttet rollback periode

Det grænseoverskridende, pan-europæiske intraday-marked, ”cross-border intraday”, XBID, har opnået mere end 2,5 millioner handler siden go-live, den 13. juni 2018.

XBID har nu været i stabil drift i over 2 måneder. Der har ikke været alvorlige fejl eller kritiske hændelser, og derfor har parterne bag projektet besluttet, at det ikke længere er nødvendigt at holde ”rollback-procedurer” aktive, altså have mulighed for at skifte til alternative systemer.

XBID er en vigtig brik i at skabe et fælles, integreret og effektivt europæisk intraday-marked.

XBID er en IT-løsning, som kobler og ensretter intraday-markederne. De TSO’er, som er med i driften af XBID (TSOer fra 14 lande), stiller intraday-kapaciteten på elforbindelserne mellem budområder til rådighed ved at overføre dem til et fælles kapacitetsmanagement modul i XBID. Parallelt med det bliver alle elbørsernes ordrebøger i Europa samlet i en fælles ordrebog. XBID-systemet garanterer dermed en løbende optimal allokering af den tilgængelige kapacitet på tværs af Europa ved at matche bud på tværs af alle deltagende budområder afhængig af den tilgængelige kapacitet.

Dermed er endnu et vigtigt skridt taget i retningen af et sammenkoblet pan-europæisk intraday-marked, med kontinuerlig handel leveret over følgende lande: Belgien, Estland, Finland, Frankrig, Letland, Litauen, Nederlandene, Norge, Østrig, Portugal, Spanien, Sverige og Tyskland. Flere europæiske lande forventes at deltage i den anden bølge af XBID go-live i 2019.

Mere information kan læses på vores engelske hjemmeside, hvor vi har lagt den officielle XBID projekt pressemeddelelse ud: XBID Successful Go-live and End of Rollback.

Kontakt

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.