supplier day baltic pipe november 2018 welcome

Over 100 til Supplier Day for Baltic Pipe

Leverandører fra Japan, Australien, Rusland, Indien, Danmark mv. mødte op, da Energinet holdt Supplier Day for gasprojektet Baltic Pipe.

Der blev forklaret, lyttet og svaret på spørgsmål, da Energinet onsdag holdt Supplier Day for Baltic Pipe-projektet. Over 100 folk fra den internationale gasverden, bl.a. Japan, Australien, Rusland, Indien, Tyrkiet mv., var mødt op i København, hvor Energinet bød på både mad og kaffe og snak og dialog om det store gasprojekt.

Supplier day baltic pipe nov 2018 dialog

Energinet og leverandører fik mulighed for at tale på kryds og tværs om Baltic Pipe. Foto: Energinet

Energinet foreslår at lave en gasrørledning, der kan forbinde de eksisterende norske, danske og polske gasnet til gavn for alle lande – i Danmark vil Baltic Pipe bl.a. betyde lavere gasregning for de over 400.000 danske gaskunder. Gasforbrugerne vil spare alt fra typisk 125 kroner til flere hundrede tusinde kroner om året.
Der er ikke taget endelig stilling til projektet. Men hvis det godkendes, skal der bruges flere hunderede kilometer gasrør, og folk og maskiner som kan grave dem ned i jorden og lægge dem på havbunden. Derudover skal der bygges en stor ny kompressorstation på Sjælland og laves en stor udvidelse af den eksisterende terminal ved Nybro i Vestjylland.

- Derfor var jeg meget glad for at se, at en masse interesserede leverandører mødte op for at høre mere om projektet og blive klogere på, hvad det præcist går ud på. Det er i vores interesse, at vi bedst muligt for vist og forklaret, hvad Baltic Pipe drejer sig om, så vi får de bedst mulige bud ind, og det er også i leverandørernes interesse at blive bedst muligt klædt på til de udbud, der måtte komme, siger Søren Juul Larsen, chefprojektleder i Energinet.

Supplier Day bød både på indlæg fra scenen og en masse samtaler og opklarende snakke med leverandørerne.

- Det var en rigtig givtig dag for os i Energinet, siger Søren Juul Larsen.

supplier day baltic pipe november 2018 Søren juul larsen

Søren Juul Larsen præsenterede Baltic Pipe-projektet. Foto: Energinet

Han peger på, at selv om Baltic Pipe vil blive et stort projekt med interesse fra store, internationale og højt specialiserede gasvirksomheder, så er der også muligheder for danske og lokale virksomheder.

- Danske virksomheder kan naturligvis byde ind som alle andre, men derudover kan man nemt forestille sig, at firmaer, det vinder nogle af de store kontrakter – hvad enten de er fra Danmark eller udlandet - får brug for underleverandører og vil etablere samarbejder med lokale firmaer om alt fra entreprenørarbejde og transport til indkvartering og serviceydelser, siger Søren Juul Larsen.

supplier day baltic pipe november 2018 oplæg med kort

Mange gæster fra forskellige lande deltog i Supplier Day. Foto: Energinet

Bliver Baltic Pipe endeligt vedtaget, skal Energinet bygge rørledning fra de norske gasrør i Nordsøen til den danske vestkyst. Yderligere skal Energinet etablere en rørledning over dele af Jylland, i Lillebælt, hen over Fyn og Sjælland til den sydsjællandske kyst. Gasanlægget omfatter også en kompressorstation i det sydsjællandske område.

Læs mere om Baltic Pipe og gevinsterne for Danmark her.
Energinet har også lavet en folder om projektet. Du finder den i højre spalte af siden i linket herover.

KONTAKT

LÆS MERE

Læs mere om Baltic Pipe-projektet.

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.