Shippers’ forum er vigtigt for samarbejdet på gasmarkedet

Torsdag mødtes aktører fra gasmarkedet hos Energinet Gas TSO til Shippers’ Forum – et dialogmøde for gasshippere, der transporterer gas, samt gasleverandører, -producenter og -lager.

De diskuterede den nære fremtid, forsyningssikkerhed og de længere perspektiver på gasmarkedet. Og så fik de information om en ny og mere transparent kommunikationskanal til nyheder om gasmarkedet.

For fortsat at involvere gasmarkedsaktørerne og for at være mere transparente har Energinet Gas TSO samlet alle nyheder relateret til gasmarkedsudviklingen ét sted, nemlig på den engelske del af www.energinet.dk, hvor al gasmarkedskommunikation i fremtiden vil komme fra.

Nyheder direkte i din indbakke
Markedsaktører og andre kan skrive sig op til nyheder om udviklingen på markedet, markedshøringer, invitationer til Shippers’ Forum mv. via dette link: https://en.energinet.dk/Gas/Gas-news

Den nye kommunikationskanal var blot ét af de mange emner, der blev vendt på Shippers’ Forum hos Energinet. Forummet er et dialogmøde for gasmarkedsaktører, og programmet torsdag bød blandt andet på oplæg om konstruktionen af Baltic Pipe, om kobling mellem det danske og svenske gasmarked samt om EU’s positive syn på gassens blivende rolle i fremtidens grønne energisystem.

Genopbygning af Tyra medfører gentænkning af forsyningssituationen
Imidlertid fyldte genopbygningen af Tyra-felterne i Nordsøen det meste af programmet, fordi det kommer til at betyde en helt ny og anderledes forsyningssituation i nedlukningsperioden fra efteråret 2019 til 2022.

Energinets budskab til gasmarkedsaktørerne på Shippers’ Forum var, at målet er at komme igennem Tyra-genopbygningen og den nye forsyningssituation på en sikker måde, og på en måde hvor danske gasforbrugere ikke bliver påvirket.

”Gasmarkedsaktørerne har ansvar for at sikre nok gas til deres danske gasforbrugere, og Energinet Gas TSO holder løbende kontakt til dem. Så selvom næste Shippers’ Forum først er til marts, så holder vi fast i dialogen og samarbejdet på tværs af gasmarkedsaktørerne – blandt andet via de nye kommunikationskanaler,” siger Clement Ulrichsen, der er afdelingsleder i Gasmarkedsudvikling i Energinet Gas TSO.

Shippers forum billede

Kontakt

Shippers’ Forum

Gasmarkedets aktører og Energinet mødes fire gange årligt til Shippers’ Forum for at diskutere emner, der har med drift og udvikling af de kommercielle aspekter i det danske gasmarked at gøre.

 

Deltagerne er både gasshippere, -leverandører, -producenter og -lager.

Der var møde hos Energinet i Ballerup 13. december, og næste møde finder sted 7.marts 2019.

 

Læs mere fra den 13. december her: Presentation from Shippers forum

Hvad betyder Tyra-nedlukningen?

Tyra-felterne i Nordsøen bliver lukket ned for at blive genopbygget. Felterne har siden 1980’erne været svenske og danske gasforbrugeres vigtigste kilde til naturgas.
I nedlukningsperioden vil gassen komme fra Tyskland, fra biogas og fra gaslagrene.
Læs mere om Tyra-nedlukningen og meget mere om gasforsyning i: Gasforsyningssikkerhedsredegørelsen 2018 

Du kan holde dig opdateret om genopbygningen af Tyra og forsyningssituationen her: Gas Supply during the redevelopment of the Tyra gas field 2019-2022

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.