Arbejde på elstation standser vindmøller i yderligere to dage

Etableringen af en ekstra skinne på stationen i Stovstrup ved Tarm har vist sig at kræve ekstra arbejde. Det medfører, at vindproduktion omkring Ringkøbing Fjord standses i to dage, fordi der ikke er plads i elnettet til de lokale vindmøllers produktion, mens arbejdet står på.

Arbejdet på stationen skal forstærke elnettet i Vestjylland og er en del af forarbejdet til, at der i de kommende år kan tilsluttes endnu mere vindenergi blandt andet fra Nordsøen.

Oprindeligt var det kun meningen, at vindmøllerne skulle standses den 6. maj, men det er efterfølgende blevet klart, at der er behov for yderligere to dages arbejde på stationen. Den 13. og 14. maj vil det således igen være nødvendigt at udkoble transformere på stationen. Det betyder, at der ikke vil være plads i elnettet til, at vindmøller i nærområdet kan producere.

 

- Vi udfører naturligvis et arbejde som det her så effektivt som muligt, så vores omgivelser påvirkes mindst muligt. Oprindeligt var vores vurdering, at vi kunne nøjes med at standse vindmøllerne én dag, nu har det så vist sig, at der er behov for yderligere arbejde, og derfor må vindmøllerne stå stille to dage mere. Til gengæld bliver elnettet i området endnu mere robust, når arbejdet er overstået, siger lederen af Energinets KontrolCenter El, Bent Myllerup.

 

Vindmøllerne, der skal stå stille, har en samlet kapacitet på 220 MW.

Kontakt

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.