Energinet Anker I

Prysmian, NKT og Siemens skal levere kabler og konvertere til Viking Link

Energinet og National Grid vælger Prysmian og NKT som kabelleverandører og Siemens som leverandør af to konverterstationer. Samlet set er kontrakterne på ca. 1,1, milliard euro.

Energinet og britiske National Grid har valgt Prysmian og NKT som kabelleverandører af den 1400 MW jævnstrømsforbindelse, der skal forbinde de danske og engelske elnet.
Ydermere er Siemens valg til at levere de to konvertere eller omformerstationer, der skal stå i hhv. Revsing nær Vejen og Lincolnshire i England og lave vekselstrøm om til jævnstrøm eller omvendt.
 
Samlet set er kontrakterne på ca. 1,1, milliard euro.
 
Viking Link kommer ud over de to omformerstationer til at bestå af to parallelle 768 km lange HVDC-kabler. Prysmian skal levere landkabler i England og søkabler mellem England og Danmark, mens NKT skal levere landkabler fra den danske Vestkyst til Revsing.
 
Med valg af leverandører tager Viking Link-projektet et stort skridt fra planlægningsfasen til anlægsfasen. Opbygningen af konverterstationerne vil begynde i 2020, mens landkabler og søkabler vil blive lagt i jorden eller på havbunden fra 2020 til 2023.

Viking Link forventes i drift i slutningen af 2023 og vil dermed for første gang transportere strøm direkte mellem producenter og millioner af forbrugere i de to lande.

”Når Viking Link forbinder de to lande, vil det skabe betydelige gevinster for Danmark. Forbindelsen giver et milliardstort samfundsøkonomisk overskud i Danmark og vil samtidig spille en vigtig rolle i den grønne omstilling – med Viking Link bliver det muligt at sælge dansk strøm til et meget større marked, og det vil gavne udbygningen af vedvarende energi”, siger Torben Glar Nielsen, teknisk direktør i Energinet.
 

VIKING LINK

Viking Link vil for første gang forbinde de danske og engelske elnet.

Danmark har i forvejen forbindelser til Norge, Sverige og Tyskland, og en ny forbindelse til Holland er på vej. Et velintegreret elnet er nødvendigt for at kunne handle strøm mellem lande, og sikre at konkurrencedygtig strøm kan komme frem til forbrugerne. Et velforbundet elnet sikrer også, at grøn strøm fra fx vindmøller og solceller kan komme fra et område til et andet, alt efter hvor det blæser, og solen skinner.

Læs mere om Viking Link og de næste skridt i projektet.

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.