Landsplandirektiv og VVM-tilladelse for Baltic Pipe

Erhvervsministeren har offentliggjort bekendtgørelse om landsplandirektiv for Baltic Pipe, og det var en forudsætning for, at Miljøstyrelsen 12. juli kunne udstede VVM-tilladelse for anlægsarbejderne på land.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har nu offentliggjort bekendtgørelse om landsplandirektiv for Baltic Pipe-projektet. Baltic Pipe er en gasrørledning, som skal forbinde gassystemerne i Norge, Danmark og Polen. Projektet udføres i samarbejde mellem Energinet og polske GAZ-SYSTEM.

Landsplandirektivet var en forudsætning for, at Miljøstyrelsen den 12. juli kunne udstede VVM-tilladelse for anlægsarbejderne på land. Herefter kan Energinet gå i gang med at indhente tilladelser og dispensationer hos de 13 kommuner, som projektet går igennem fra vest til øst.

I Danmark skal gasledningen anlægges fra Houstrup strand på Jyllands vestkyst, hen over dele af Jylland, Fyn og Sjælland til Faxe Bugt på Sydsjælland. Projektet omfatter desuden en udvidelse af Nybro Gasbehandlingsanlæg i Varde Kommune og en ny kompressorstation ved Everdrup i Næstved Kommune.

Landsplandirektivet reserverer arealer på land til gasledningen og til anlæggene i Nybro og Everdrup. Sammen med en miljøvurdering har forslaget til landsplandirektiv været i 2. offentlige høring fra 15. februar til 12. april i år.

Planen er, at Baltic Pipe skal være klar til drift i oktober 2022.

Kontakt

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.